Din categoria simplu şi bun am făcut zilele trecute clasica salată de cartofi pe care o ştiam de la mama. Şi ca să-mi pun totuşi o amprentă personală asupra reţetei am îmbogăţit-o cu câteva roşii uscate care i-au dat un plus de gust şi de culoare. A mers de minune, mai ales că era zi de post.
Mod de preparare salată de cartofi cu roşii uscate
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 4 cartofi medii
- 1 ceapa roșie
- o cană de măsline
- un morcov mare
- o cană de roşii uscate tăiate bucăţi potrivite
- pătrunjel
- ¼ de cană ulei de măsline
- 2 linguri de oţet balsamic
- sare/piper
Instrucțiuni de preparare
- Cartofii se spală foarte bine, apoi se pun la fiert întregi, în coajă.
- Când sunt gata (furculiţa intră uşor), se lasă la răcit, se decojesc şi se taie felii.
- Morcovul se curătă de coajă, se spală şi se pune la fiert. Când e gata se taie rondele.
- Ceapa se taie solzişori. Nu trebuie să fie prea măruntă, ci să păstreze proporţiile celorlalte ingrediente.
- Se aşează toate cele de mai sus într-un castron potrivit de mare, se presară cu sare, piper şi pătrunjel, apoi se toarnă amestecul de ulei şi oţet.
- Se amestecă cu grijă să nu se zdrobească cartofii şi se dă la rece pentru cel puţin o oră, ca să se îmbine toate aromele.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Este o salată gustoasă, săţioasă, excelentă pentru o zi de post. Şi dacă mai rămâne, poate fi luată a doua zi la pachet sau folosită drept garnitură lângă o bucăţică de carne 😉
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de salată de cartofi cu roşii uscate ca să o preparaţi mai uşor sau să o păstraţi pentru mai târziu.
Poftă bună!
Rodica Granpier
Multumesc pentru reteta ,mai ales ca e special pentru mine 😀 , o zi frumoasa va doresc
Iuliana
Cu mare drag, Rodica! Te pup! 🙂