Mansarda cu bunătăţi e de mai mult timp unul dintre blogurile mele preferate. Întâi şi întâi m-a atras numele, apoi mi-au plăcut reţetele, poveştile lor şi întreaga atmosferă a acestui blog.
Mare bucurie a fost pe mine când Ioana, gazda din această lună a Provocării Secrete mi-a repartizat taman Mansarda drept sursă de inspiraţie. Am tot scotocit şi am găsit bunătăţi peste bunătăţi prezentate vesel, apetisant şi cu umor. M-am oprit pe rând la mai multe reţete, gândindu-mă şi răzgândindu-mă de nu ştiu câte ori.
Săptămâna trecută tocmai cumpărasem o punguţă de seminţe de chia pentru amestecul de cereale de la micul dejun, când am văzut o reţetă nouă în Mansardă: icre din seminţe de chia. La fix, că tot suntem în post, aşa că reţeta asta a picat numai bine.
De când am descoperit seminţele de chia, de aproape jumătate de an, sunt nelipsite din meniul meu de la micul dejun, dar sub formă de icre nu le preparasem niciodată.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 75 g seminţe de chia
- 100 ml de apă
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă mică (eu am folosit ceapă roşie)
- zeama de la o jumătate de lămâie
- sare
Instrucțiuni de preparare
- Seminţele de chia se pun în apa în care am stors zeama de la o jumătate de lămâie.
- Adăugăm uleiul, ceapa tocată cât de fin reușim, potrivim de sare şi le lăsăm la hidratat şi schimb de arome cel puţin jumătate de oră, amestecând din când în când ca să fim siguri că se hidratează uniform.
- Chia are proprietatea de a se transforma în gel în contact cu apa (sau cu alte lichide), astfel încât rezultatul final va fi foarte apropiat de textura icrelor de peşte pe care le ştim cu toţii. Poate doar culoarea nu e prea fericită, dar şi ea se poate înveseli cu ceva pătrunjel proaspăt tocat, feliuţe de roşii sau de ardei gras.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Icrele din chia sunt minunate la micul dejun cu felii de pâine prăjită şi datorită conţinutului foarte bogat în nutrienţi, sunt foarte săţioase şi vă vor ţine de foame până spre orele prânzului 🙂
Poftă bună!
marina
Am încercat, sunt foarte bune, salata chiar are gust de icre, sunt bune si presărate pe pâinea de casa. Mulțumim pentru rețetă! 🙂
Iuliana
Ma bucur mult ca ti-a placut reteta, Marina! Craciun fericit iti doresc!
Stingaciu Daniela
Arata minunat si chiar am sa o incerc indata ce voi gasi semintele de chia...
Antonia
Am putea spune ca sunt icre negre daca nu seamana cu cele de crap, nu? 🙂
Si noua ne plac, chiar daca sunt scumpe ca cele de Manciuria 🙂
Iuliana
Sunt cam scumpe, asa este, dar sunt sanatoase, non-calorice si e o varianta buna cand suntem in post 😉
Antonia, felicitari si multumesc. Esti primul comentator de cand am mutat blogul culinar pe domeniu propriu.