Sufleurile se pot face în multiple combinaţii, sunt foarte uşor de preparat şi sunt bune pentru orice masă a zilei. Aveam o jumătate broccoli rămas de la supa-cremă şi mi-a ajuns la fix pentru un sufleu de 2 porţii. L-am decorat cu câteva feliuţe de roşii care numai bine au balansat gustul sărat al brânzei.
Mod de preparare sufleu de broccoli
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru 2 porţii:
- 2 ouă
- 100 g telemea (sau brânză de vaci)
- 50 g smântână
- 50 ml de lapte
- 150 g făină
- 50 g măsline fără sâmburi
- câteva bucheţele de broccoli
- 1 roşie pentru decor
Instrucțiuni de preparare
- Telemeaua rasă se amestecă cu toate cele de mai sus.
- Compoziţia se toarnă într-o formă unsă cu unt care va merge la cuptor. Se "înfing" deasupra, cât mai artistic cu putinţă bucheţelele de broccoli crude şi feliile de roşii şi se dă totul la cuptor pentru 30-40 de minute, până când sufleul e uşor rumenit pe margini.
- Se lasă să-şi tragă puţin sufletul şi apoi se porţionează. Dacă încercaţi să il tăiaţi cât e încă foarte fierbinte, e posibil să se "desfacă" în jurul bucheţelelor de broccoli, aşa că mai bine aveţi niţică răbdare să se răcească puţin.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Dacă mai salvaţi vreo bucăţică, să ştiti că sufleul e foarte bun şi când e rece şi îl puteţi lua a doua zi la pachetul de prânz de la serviciu 🙂
Vienela
Mi-a cumparat Mihai ieri o conopida si ma intrebam ce sa gatesc din ea. Cred ca poate inlocui cu succes broccoli din aceasta reteta, asa ca imi termin de scris articolul si fug la bucatarie. 🙂
Iuliana M.
Vienela, sigur ca da, merge la fel de bine si cu conopida. Pofta buna 🙂