Mini-pizza Margherita, atât de simplă și irezistibil de bună. E mai frumoasă și mai ușor de servit dacă faceți porții individuale.
Nefiind prea carnivora din fire, preferata mea dintre toate tipurile de pizza, este Margherita. Nu conţine prea multe, doar sos de roşii, mozzarella, busuioc şi oregano, dar dacă se folosesc ingrediente de calitate, din îmbinarea acestora rezultă o pizza irezistibilă. În plus, produsul final va avea culorile Italiei: alb, roşu şi verde. Frumos omagiu adus unei ţări, nu-i aşa? 🙂
Am preferat să fac mai multe porții individuale de pizza Margherita, în loc de una mare, rotundă, pentru că aşteptam prieteni în vizită şi m-am gândit că vor fi mai uşor de servit în acest fel. Am avut dreptate, a fost mai comod aşa, chiar dacă pizza nu a avut forma ei tradițională 🙂
Bineînțeles că cea mai bună pizza are un blat simplu de pizza, făcut acasă din aluat dospit. E drept că trebuie să ne suflecăm puțin mânecile și că avem ceva de așteptat până când e gata, dar merită orice efort.
Iar vestea bună este că puteți frământa mai mult și să îl păstrați la frigider sau la congelator și pentru mai târziu. Grozav, nu-i așa? 🙂
Click pe fotografia de mai jos ca să vedeți rețeta video postată pe canalul meu de YouTube!
Ingredientele de bază pentru pizza Margherita
Ce ingrediente punem pe o pizza Margherita? Ingredientele tradiționale pentru acest tip de pizza sunt: brânză mozzarella, sos de roșii și busuioc. Deoarece toppingurile sunt atât de simple, trebuie să fie de calitate superioară . Iată secretele celor mai bune toppinguri de pizza margherita:
Folosiți un suc de roșii gros, concentrat, de preferat făcut în casă sau folosiți o conservă de cea mai bună calitate pe care o puteți găsi
În mod tradițional se folosește mozzarella proaspătă, moale, de obicei vândută în bile.
Un topping ușor de parmezan ras adaugă un plus de gust, dar eu de obicei nu pun.
Câteva frunzulițe de busuioc proaspăt dau aroma supremă pentru această pizza. Sper că aveți un ghiveci cu busuioc pe pervazul bucătăriei.
Adăugați busuiocul după ce ați scos pizza din cuptor, astfel încât să rămână verde, altfel devine negru!
Mod de preparare mini-pizza Margherita
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Mini-pizza Margherita
Ingrediente
Pentru blat
- 260 g faina tip 650
- 170 ml apa
- 4 g drojdie instant ((sau 12 g drojdie proaspata))
- 1 lingura ulei de măsline
- 5 g sare
- 1 lingurita zahar
Pentru topping:
- 100 g mozzarella
- 200 ml sos concentrat de roșii (de preferat făcută în casă)
- 1 lingurita oregano
- busuioc verde
- 1 lingura ulei de măsline
- sare si piper
Instrucțiuni de preparare
- Făina se cerne şi se pune într-un castron încăpător. În mijlocul ei se toarnă apă călduţă (nu fierbinte!), drojdia, apoi adăugăm zahărul, sarea şi uleiul de măsline.
- Încorporăm uşor făina folosind o lingură, iar când aluatul începe să capete consistenţă îl frământăm cu mâinile până când devine tare, dar destul de elastic.
- Acoperim aluatul cu un prosop curat şi îl lăsăm să crească cam jumătate de oră, timp în care îşi va dubla volumul.
- Presărăm făină pe blatul de lucru, răsturnăm aluatul, îl apăsăm ușor cu palmele apoi îi dăm formă de bilă și îl mai lăsăm să se odihnească încă 15 minute.
- Întindem aluatul și îl decupăm mini-pizza în forma dorită folosind ce avem la îndemână. De exemplu eu pentru forma pe care o vedeţi în poze, am folosit o cutiuţă mică de plastic 😉
- Aşezăm blaturile în tavă peste hârtia de copt şi le înţepăm cu furculiţa din loc în loc pentru ca aluatul să poată respira la copt.
- Amestecăm pasta de tomate cu uleiul de măsline, adăugăm oregano, sare şi piper după gust şi distribuim sosul pe cele patru blaturi.
- Tăiem bucăţile de mozzarella fâşii mici sau le lăsăm întregi, cum preferăm, le aşezăm peste sos şi băgăm tava la cuptorul în prealabil încins la 250 de grade.
- Pizza este coaptă cam în 8-10 minute, când vedem că mozzarella s-a topit frumos. Decorăm cu frunzuliţe de busuioc proaspăt şi servim repede, cât e încă fierbinte.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi ca reţeta de mini-pizza Margherita poate fi printată ca să o preparaţi mai uşor sau să o păstraţi pentru mai târziu.
Poftă bună!
Iordache Lucia
Arată super, este o rețetă ușoară, cu un toping simplu și nu încărcat!
Iuliana Sbîrnea
Mă bucur mult că vă place. Vă mai aștept să încercați și alte rețete de pe blog.