Gulii umplute cu carne şi sos de roşii, incă o reţetă delicioasă, care stătea cam demult în sertar. I-a venit timpul să o scot la lumină, mai ales că în perioada asta se găsesc gulii peste tot şi nu sunt chiar scumpe.
Gulia este o excelenta sursă de vitamine, conţine vitamina B6, vitamina C, fosfor, potasiu, magneziu, calciu, mangan și cupru. Este înrudită cu varza, varza de Bruxelles, conopida, broccoli şi cu ridichile. Gulia are doar 27 de calorii, din acest motiv fiind foarte indicată în curele de slăbire. Dar mai ales are un gust delicios, atât crudă, adăugată în salate, cât şi atunci când e gătită.
Mod de preparare gulii umplute cu carne şi sos de roşii
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru 1 portie (2 gulii). Daca doriti sa faceti pentru mai multe persoane, mariti cantitatile proportional.
- 2 gulii mijlocii
- 100 g carne tocata din piept de pui
- 1 ceapa mica
- 1 ou
- 2 rosii tocate (sau ½ de conserva)
- 1 lingurita de ulei de masline
- ¼ lingurita de boia de ardei dulce (optional)
- sare/piper
- patrunjel proaspat
Instrucțiuni de preparare
- guliile se decojesc si se scobesc la interior folosind o lingurita
- miezul nu se arunca, il puteti folosi la supe sau salate
- se oparesc guliile in apa cu sare timp de 5 minute
- se scurg si se lasa sa se raceasca
- ceapa tocata foarte marunt, se amesteca cu carnea tocata, lingurita de ulei si oul batut
- se adauga boiaua de ardei, sare, piper si patrunjel tocat si se omogenizeaza compozitia
- se umplu guliile cu compozitia de mai sus
- se toarna deasupta sosul de rosii potrivit de sare si piper
- se dau la cuptor pentru aprox 45-60 de minute functie de cat de fragede sunt guliile
- daca furculita intra usor in ele, sunt gata
- se servesc cu presarate cu patrunjel proaspat tocat
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Reteta poate fi consumată în dieta Dukan incepand din faza de croaziera, zilele de PL. Eu am făcut doar o porţie, adică 2 gulii micuţe, umplute cu carne tocată din piept de pui, dar voi puteţi multiplica cantităţile şi puteţi folosi orice fel de carne vă place. Vor fi delicioase oricum, garantez! 🙂
Stephan Molnar
Am respectat recomandările din rețetă Am lăsat în cuptor la 200 de grade timp de aproape 2 ore. Guliile au rămas tari ca la început. Unde am greșit?
Tania
Stiu ac gulia contine multe vitamine. Am nascut de cutrand si sunt decisa sa renunt la kilogramele care am deranjeaza si cred ca am sa incerc sa consum si ceva gulii