Sărăţelele sunt un aperitiv pe care îl tot fac de...vreo 30 de ani, cam aşa. Când părinții mei aveau musafiri, mama mă lăsa mereu să fac eu sărăţelele, atât de simplă e reţeta. Desigur, la vremea aia nu aveam parmezan şi nici busuiocul nu era un obişnuit al bucătăriei noastre, aşa că le presăram cu telemea rasă şi cu seminţe de mac.
Acum însă, m-am gândit să aduc reţeta în contemporaneitate şi să le "italienesc" puţin. Bine am făcut, au fost foarte bune, iar busuiocul le-a dat o aromă deosebită 🙂
Mod de preparare sărăţele cu parmezan şi busuioc
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 200 g de unt
- 200 g de branză de vaci grasă
- 200 g de făină
- 1 ou
- 1 praf de sare
- busuioc uscat
- parmezan ras
Instrucțiuni de preparare
- Untul la temperatura camerei, se amestecă cu brânza de vaci, făina şi sarea. Pentru ca la copt să se desfacă frumos "în foi", aluatul obţinut se lasă la frigider cât mai mult. Eu l-am lăsat de dimineață până după-amiază, când am copt sărăţelele.
- Se întinde aluatul pe masa presărată cu făină şi se taie fâşii cam de 1 cm lăţime. Se răsuceşte fiecare fâşie şi se aşează în tava tapetată cu hârtie de copt.
- Fâşiile se ung cu oul bătut şi se presară cu busuioc uscat şi parmezan ras.
- Se bagă tava în cuptorul încins şi se lasă la copt aproximativ 15 minute sau până când le vedeţi că sunt frumos rumenite.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Sunt excelente la o bere cu prietenii sau lângă un pahar de vin roşu 😉
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de sărăţele cu parmezan şi busuioc ca să o preparaţi mai uşor sau să o pastraţi pentru mai târziu.
Poftă bună!
stefy
iti trimit cu mare drag o imbratisare virtuala! http://stefyharnicutza.blogspot.ro/2015/02/saratele-cu-parmezan.html