Cheesecake cu căpşuni fără coacere, un desert cremos, aromat şi răcoritor. Folosim ingrediente simple și e gata în doar câteva minute.
Am văzut reţeta asta de cheesecake cu căpşuni fără coacere pe mai multe site-uri culinare americane, se pare că e la mare modă peste ocean.
Cum sunt adepta reţelor cât mai simple şi mai rapide mi-a făcut imediat cu ochiul, pentru că nu necesită fierbere sau coacere, ci toate ingredientele se folosesc reci şi se asamblează imediat. A meritat încercarea.
Cu doar câteva ingrediente, în 30 de minute avem un desert pe cinste. Mi-am propus să o mai repet, periodic, cu toate fructele de sezon. Urmează cireşele, caisele, piersicile, strugurii şi tot aşa 🙂
Dacă preferați cheesecake-ul clasic, încercați rețeta mea de cheesecake cremos cu vișine, gătit la cuptor sau pe cea de cheesecake cu Oreo, fără coacere.
Mergi direct la:
Ingrdiente pentru cheesecake cu căpșuni fără coacere
Avem nevoie de foarte puține ingrediente pentru această rețetă și poate că le aveți în casă chiar acum. Iată care sunt ingredientele principale pentru un cheesecake cu căpșuni delicios:
- Căpșuni - firește, le preferăm pe cele proaspete, dulci și foarte bine coapte. Nu le gătim, doar presărăm o parte din ele cu zahăr.
- Stratul de brânză – folosim o brânză slabă dar pufoasă, gen ricotta sau chiar urdă de-a noastră, în amestec cu frișcă bătută.
- Biscuiții - folosim biscuiți digestivi sau graham, pentru că au cea mai potrivită textură pentru baza unui cheesecake.
Preparare
- Pregătiți căpșunile: tăiați fructele cubulețe, lăsând câteva jumătăți pentru ornat. Peste căpșunile tăiate cuburi presărați zahărul brun și amestecați.
- Crusta: zdrobiți biscuiții într-un robot de bucătărie sau un chopper electric până când obțineți o textură de nisip fin. Optional, adăugați un vârf de linguriță de scorțișoară pudră.
- Stratul de brânză: bateți smântână pentru frișcă împreună cu zahărul pudră folosind un mixer de mână, apoi încorporați crema de brânză și extractul de vanilie.
- Asamblare: puneți "nisipul" de biscuiți în pahare sau în borcane și presați ușor cu dosul unei linguri. Distribuiți în fiecare borcan căpșunile cuburi amestecate cu zahăr brun, apoi împărțiți și amestecul de brânză.
- Decor: așezați deasupra căpșunile tăiate jumătăți și frunze proaspete de mentă.
Cum se servește
- Cheesecake cu căpșuni fără coacere, este un excelent desert monoporție, ideal de servit atunci când aveți multe persoane la masă. Dacă îl asamblați în pahare de unică folosință, va fi ușor de transportat și îl puteți lua și la picnic.
- Este un desert grozav într-o zi de vară, când ne dorim mâncăruri mai ușoare sau este potrivit după o masă grea și copioasă.
Alte deserturi grozave cu căpșuni
Iubiți căpșunile? Și eu! De aceea am pe blog o colecție bogată de deserturi delicioase cu căpșuni. Vă las mai jos câteva idei simple și bune pe care sigur veți dori să le încercați:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Cheese cake cu căpşuni fără coacere
Echipamente necesare
Ingrediente
- 100 g biscuiţi (digestivi sau graham)
- un vârf de linguriță de scorțișoară
- 150 g brânză (Philadelphia, ricotta, urdă)
- 100 ml smântână pentru frișcă (32% grăsime)
- 1 linguriță zahăr pudră
- 1 linguriță extract de vanilie
- 400 g căpşuni proaspete
- 1 lingură zahăr brun
- frunze de mentă proaspătă
Instrucțiuni de preparare
- Pregătiți căpșunile: tăiați fructele cubulețe, lăsând câteva jumătăți pentru ornat. Peste căpșunile tăiate cuburi presărați zahărul brun și amestecați.
- Crusta: zdrobiți biscuiții într-un robot de bucătărie sau un chopper electric până când obțineți o textură de nisip fin. Adăugați scorțișoara și omogenizați (opțional)
- Stratul de brânză: bateți smântână pentru frișcă împreună cu zahărul pudră folosind un mixer de mână, apoi încorporați crema de brânză și extractul de vanilie.
- Asamblare: puneți "nisipul" de biscuiți în pahare sau în borcane și presați ușor cu dosul unei linguri. Distribuiți în fiecare borcan căpșunile cuburi amestecate cu zahăr brun, apoi împărțiți și amestecul de brânză.
- Decorați cu căpșunile tăiate jumătăți și cu frunze proaspete de mentă.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de cheese cake cu căpşuni ca să o preparaţi mai uşor sau să o păstraţi pentru mai târziu 🙂
Poftă bună!
Irina
am vazut si eu ceva asemanator, dar cu mai multe feluri de fructe puse in straturi, intr-un vas mare de sticla.Aratau foarte imbietor.
Iuliana
Cu mai multe fructe cred ca e si mai buna 🙂