Mod de preparare ruladă cu frişcă şi rodii
Pentru că orice ruladă începe cu un blat pufos, vă las mai jos rețeta video pentru cel mai simplu blat de ruladă - un blat din pandișpan.
Iar dacă încă nu te-ai abonat la canalul meu de YouTube, poate că vei dori să o faci chiar acum. Click aici pentru abonare!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru blat
- 5 ouă
- 5 linguri de zahăr
- 5 linguri de făină
- 1 lingură de cacao
- un vârf de linguriţă de coajă de lămâie
umplutura
- 300 ml de smântână pentru frişcă
- 60 g zahăr vanilat (sau după gust)
- sâmburi de la o rodie
Instrucțiuni de preparare
- albuşurile se bat spumă tare până când capătă consistenţă şi nu mai cad de pe teluri
- se adaugă pe rând cele 5 linguri de zahăr şi se continuă baterea până când albuşurile se întăresc din nou
- se adaugă gălbenuşurile şi coaja rasă de lămâie şi se amestecă cu mixerul la viteză mică până se omogenizează compoziţia
- se toarnă făina în ploaie şi se amestecă încet, cu telul în formă de pară cu mişcări uşoare, de jos în sus
- se dau deoparte 3 linguri de aluat în care se încorporează pudra de cacao
- se pune aluatul cu cacao într-un poş, sau puteţi folosi o pungă curată tăiat la un colţ şi se desenează pe hârtia de copt orice modele doriţi
- se bagă tava în cuptorul în prealabil încins, pentru 10-12 minute cât să se întărească puţin modelul
- se scoate tava din cuptor, se toarnă restul de compoziţie, se nivelează şi se coace aprox. 25 de minute la 180 de grade, sau până trece testul scobitorii
- se răstoarnă blatul pe o foaie de copt curată (cu decorul în sus), se intoarce ajutându-ne eventual de un prosop şi se rulează imediat, cu partea decorată în afară
- se lasă blatul la răcit, aşa, rulat, timp în care ne ocupăm de umplutură
- se bate smântâna cu zahărul pudră
- când frişca s-a întărit adăugăm sâmburii de rodie (sau bucăţelele de fructe)
- desfacem blatul şi îl umplem cu frişcă pe partea interioară (cea fără decor)
- rulăm blatul cu frişca în interior, aşezăm pe un platou şi lăsăm rulada să se răcească la frigider cel puţin 2 ore înainte să o servim
- fiind moale şi cremoasă, trebuie feliată cu un cuţit cu lama subţire şi bine ascuţită
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu e o reţetă complicată, dar e foarte aspectuoasă. Nouă ne-a plăcut foarte mult contrastul dintre moliciunea cremoasă a umpluturii de frişcă şi sâmburii crocanţi de rodie, dar cu siguranţă este excelentă şi cu căpşuni, anans, vişine sau nectarine, de exemplu.
cristina
buna seara
am facut astazi rulada impreuna cu Andrei, el ma ajutat cu frusca si a mixat blatul iar rezultatul a fost pe masura. FOARTE BUNA
Iuliana
Ce ma bucur ca v-a placut! Sa vii sa-mi aduci si mie o feliuta mica-mica 😀
simonacallas
E foarte frumoasa e rulada, felicitari!
Iuliana
Multumesc, Simona 🙂