Căutați o idee pentru o gustare cu prietenii sau pentru un prânz simplu și rapid? Încercați această rețetă de roşii gratinate cu brânzeturi italiene! E delicioasă!
Era cândva o vorbă conform căreia roşiile cu brânză ar fi un fel de "mâncarea săracului'. Eu una cred că mai degrabă ar fi numite "mâncarea inventivului" 🙂
În primul rând pentru că sună mai bine şi pe urmă pentru că roşiile cu brânză pot trece dincolo de banalitate cu ceva modificări pe ici, pe colo în ingrediente şi în procesul de preparare. Se pot transforma într-un aperitiv de zile mari, aşa cum sunt aceste roşii gratinate cu brânzeturi italiene pe care vi le arăt astăzi.
O altă modalitate elegantă de a consuma roșii și brânză, este și salata italiană Caprese, genială în simplitatea ei.
Când m-am apucat de reţeta asta cred că undeva, în subconştient m-am gândit la delicioasa pizza quatro formaggi şi mi-am spus că din alăturarea mai multor feluri de brânzeturi nu are ce să iasă rău.
În frigider aveam câte puţin din fiecare: un bulgăre de mozzarella, cam jumătate dintr-un pachet de gorgonzola şi nişte parmezan. Întâmplător sau nu, toate sunt brânzeturi italiene, exact cele mai folosite la pizza și la paste 😉
Alte rețete la fel de simple și de bune
Dacă și vouă vă plac mâncărurile rapide, cu puține ingrediente și rezultat final delicios, vă recomand să mai încercați și alte rețete de pe blog. Iată mai jos câteva idei:
Mod de preparare roșii gratinate cu brânzeturi italiene
Se fac foarte ușor aceste roșii gratinate, nu necesită tehnici complicate sau vreun echipament de bucătărie. Simplu și bun!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Roşii gratinate cu brânzeturi italiene
Ingrediente
(pentru 2 porţii)
- 2 roşii mari (tăiate jumătăţi)
- 50 ml ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi
- 50 g mozzarella
- 50 g gorgonzola
- 50 g parmezan ras
- busuioc uscat
- sare și piper
- frunzuliţe de busuioc verde
Instrucțiuni de preparare
- Roşiile se scobesc de miez şi se aşează peste hârtia de copt într-o tavă care va merge la cuptor. Nu aruncaţi miezul! Folosiţi-l la o supă sau la un sos.
- Se amestecă uleiul de măsline cu usturoiul zdrobit prin presă, puţin busuioc uscat, piper şi un vârf de cuţit de sare.
- Se stropesc roşiile cu jumătate din acest ulei aromat, apoi se umplu cu bucăţele de mozzarella şi gorgonzola.
- Se pune câte o grămăjoară de parmezan ras deasupra fiecărei roşii şi se stropesc din nou cu puțin uleiul de măsline aromat cu usturoi şi busuioc.
- Daţi tava la cuptorul în prealabil încins la 190 de grade. Coaceţi aproximativ 15-20 de minute până când brânzeturile se topesc şi devin aurii, iar roşiile se înmoaie dar nu prea tare, ci încă îşi păstrează fermitatea.
- Atenţie când le scoateţi din cuptor, căci brânzeturile topite frig foarte tare! Lăsaţi-le 2-3 minute să se mai răcorească apoi le puteţi savura împreună cu frunzuliţe proaspete de busuioc care vor aduce o minunată notă de prospeţime acestui aperitiv aromat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de roşii gratinate cu brânzeturi italiene pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi, sau să o păstraţi la colecţie pentru mai târziu.
Poftă bună!
Claudia
Ei, uite ca eu gorgonzola nu am incercat pana acum dar mi-ai dat o idee si cu prima ocazie testez reteta 🙂
Iuliana
Gorgonzola e preferata mea si nicio alta branza nu o egaleaza <3