Ştiu că din poze n-ai zice, dar ăsta e totuşi un sorbet de pepene galben şi va trebui să mă credeţi pe cuvânt 🙂
Sorbetul e într-un fel strămoşul îngheţatei şi are la bază un piure de fructe îndulcit sau nu, după caz şi poate că reţeta a fost puţin denaturată în timp, pentru că tot după caz, fiecare a mai adăugat peste pulpa de fructe şi un produs lactat uşor, fie lapte, fie iaurt. Eu am mers şi mai departe de atât şi după ce am adăugat iaurt peste piureul de pepene galben, mi-a venit aşa, să arunc şi o mână zdravănă de merişoare confiate, just for fun sau just for contrast 🙂
Sorbetul e în general mult mai aromat decât o îngheţată, dar nu este la fel de cremos, neavând în compoziţie nici ouă şi nici prea multe grăsimi. Totuşi e mult mai puţin caloric şi de multe ori, cel puţin pentru doamne, asta primează în faţa texturii.
Sfatul meu, dacă doriţi un sorbet frumos colorat, este să alegeţi un pepene galben din cei lunguieţi ca o minge de rugby, cu miez portocaliu închis. Pepenele folosit de mine a fost foarte bun şi aromat, dar a fost soiul acela rotund şi cu miezul aproape alb, de aici şi culoarea de "albă ca zăpada" a sorbetului.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Sorbet de pepene galben cu merişoare confiate
Ingrediente
- un pepene galben de aprox. 1 kg (cântărit întreg)
- 400 g iaurt (eu am folosit iaurt cu 3,5% grăsime)
- 3 linguri de miere
- o mână de merişoare confiate - opţional
Instrucțiuni de preparare
- Tăiaţi miezul de pepene cuburi pe care apoi le pasaţi la blender. Dintr-un pepene de 1 kg, după ce aruncați coaja și semințele ar trebui să vă rezulte cam 500-600 ml de miez pasat (aproape lichid).
- Adăugaţi iaurtul şi mierea şi amestecaţi cu un tel ca să se omogenizeze compoziţia.
- Dacă iaurtul şi pepenele au fost reci, de la frigider, puteţi turna compoziţia direct în maşina de îngheţată a cărei cuvă a stat la congelator 24 de ore. Dacă pepenele nu a fost rece, mai lăsaţi compoziţia la răcit 2-3 ore înainte de a o turna în maşină.
- Înainte de a opri maşina, adăugaţi şi merişoarele confiate.
- Serviţi pe loc, sau puneţi sorbetul în caserole care vor merge la congelator.
- Dacă nu aveţi maşină de îngheţată, procedaţi la fel ca mai sus, dar va trebui să scoateţi din 30 în 30 de minute sorbetul şi să îl mixaţi din nou ca să eliminaţi acele de gheaţă care se formează.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de sorbet de pepene galben cu merişoare confiate pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
Mioara Puiu
Arata absolut fabulos! Abia astept sa incerc si eu reteta! multumesc tare mult! 😀
Iuliana
Ma bucur ca te-am inspirat, Mioara 🙂 Sa-mi spui daca ti-a placut!
Claudia
Buun, nu e inghetata 🙂 Dar e tot din aceeasi serie racoroasa cu care ne-ai obisnut in ultimul timp deci votez pentru si vreau si eu 😉
Iuliana
Seria asta răcoroasă pare a fi inepuizabila, sau mai bine zis combinațiile care-mi vin mie in minte sunt inepuizabile :))
coco
ce minunatie!!! 🙂
Iuliana
Chiar este! Bun si aromat 🙂