Azi avem în meniu o friptură delicioasă din carne de pasăre cu multe legume de sezon primprejur, asezonată cu ierburi aromatice şi stropită cu putin vin alb. O bunătate, veţi vedea!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru 4 porţii
- 4 bucăţi de carne de pasăre (după preferinţe (pulpele, partea din spate, pieptul))
- 400 grame de ciuperci
- 4 roşii mari (cărnoase)
- 2 ardei graşi roşii
- 2 ardei graşi verzi
- 1 morcov mare
- 2 cepe
- 4-5 căţei de usturoi
- 50 ml de supă de pui
- 50 ml vin alb
- 2-3 linguri de ulei - pentru uns tava
- ierburi aromatice: cimbru (oregano, rozmarin - câte o linguriţă din fiecare)
- sare şi piper proaspăt măcinat - după gust
- pătrunjel proaspăt pentru decor
Instrucțiuni de preparare
- Se taie ardeii, ceapa şi morcovul rondele, ciupercile şi roşiile în cuburi potrivit de mari, iar usturoiul se mărunţeşte cu cuţitul sau se dă pe răzătoarea specială.
- Se unge o tavă cu ulei, se pun toate legumele în tavă şi se aşează bucăţile de carne peste legume. Se condimentează cu sare, piper şi ierburile aromate din listă.
- Turnăm vinul, supa de carne (poate fi şi de legume dacă nu aveţi sau puneţi doar vin alb), acoperim cu o folie de aluminiu şi dăm tava la cuptor pentru 30 de minute.
- Îndepărtaţi folia de aluminiu şi mai lăsaţi friptura la cuptor încă 15 minute până scade sosul şi se rumeneşte carnea.
- Serviţi cu pătrunjel proaspăt tocat.
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de friptură de pasăre la tavă cu salsa de legume pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
Claudia
Buna, buna! Foarte buna! Am facut si eu dar cu carne de porc. Am sa incerc si cu carnita de gaina de curte cand ma indur sa tai una 😉
Iuliana
Bun, atunci facem schimb de retete si ramane sa incerc si eu cu carne de porc 🙂