Reţeta asta este cumva ruda sărată a minunaţilor palmieri cu scorţişoară. La fel de crocanţi, aromaţi şi buni de ronţăit cu orice ocazie, lângă o ceaşcă de ceai, la pachet, la picnic, etc. Sper să vă placă şi vouă, mai ales că se fac atât de repede şi de uşor.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Rulouri din foietaj cu măsline şi roşii uscate
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
- o foaie de aluat de foietaj
- 50 g de măsline fără sâmburi (feliate)
- 4-5 felii de roşii uscate
- boia de ardei dulce
- oregano uscat
- un ou pentru uns deasupra - opţional (eu nu am pus)
Instrucțiuni de preparare
- Aluatul de foietaj se lasă să se decongeleze la temperatura camerei.
- Se presară foaia cu oregano uscat şi cu boia de ardei pentru o culoare mai frumoasă.
- Se adaugă măslinele şi roşiile uscate tăiate cubuleţe mici şi se trece o dată cu sucitorul peste ele, apăsând uşor pentru a fi siguri că intră puţin în aluat şi rămân la locul lor când începem să îl rulăm.
- Rulăm strâns o latură până ajungem la mijlocul foii (ca în poza de sus), apoi rulăm şi latura opusă. Strângem puţin cu mâna cele două rulouri ca să se lipească între ele.
- Cu un cuţit bine ascuţit şi cu lama subţire, tăiem felii groase cam de 1.5 cm pe care le aşezăm în tava aragazului (tot ca în poza de sus) tapetată cu hârtie de copt. Dacă nu ţineţi post, puteţi unge fiecare felie cu puţin ou bătut. Vor căpăta un aspect mai frumos la copt.
- Cuptorul trebuie preîncălzit la 200 de grade. Coacem rulourile timp de 20 de minute.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de rulouri din foietaj cu măsline şi roşii uscate pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
Claudia
Buna idee! Rosii uscate din pacate nu am. Insa pot pune ardei rosii 😉
Foietaj mai tb sa cumpar si am facut aperitivul 🙂
Iuliana
Aperitivul asta se face aproape singur, nu-i asa? 🙂
Mary
Super bune!
Iuliana
Mulțumesc, Mary!
Cristina
Buna idee! Dar o sa le fac doar cu masline ca mie rosiile uscate nu-mi plac si nici copiilor. Ai idee ce as putea folosi in locul lor, ca as vrea sa fie si la mine in 2 culori umplutura?
Iuliana
Cristina, poți pune boabe de porumb fiert sau bucatele de ardei kapia.