O mâncare simplă, dar tare gustoasă şi care se face destul de repede. În 25-30 de minute, cât stau pulpele la cuptor e gata şi garnitura de fasole verde şi ne putem bucura împreună cu familia de o masă tradiţională, sănătoasă şi savuroasă.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru 4 porţii
- 2 pulpe de pui tăiate jumătăţi
- 500 g fasole verde (poate fi şi congelată)
- 1 ceapă
- 1 ardei gras roşu
- 2-3 căţei de usturoi
- 200 ml suc de roşii
- 100 ml de ulei
- 1 linguriţă de cimbru
- 1 linguriţă boia de ardei dulce
- sare (piper - după gust)
- pătrunjel proaspăt
Instrucțiuni de preparare
- Pulpele de pui spalate şi curăţate se ung cu ulei, apoi se presară cu sare, piper, boia de ardei şi cimbru.
- Se pun într-o tavă, se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru 20 -25 de minute până când devin fragede şi bine pătrunse. Dacă le doriţi mai rumene, mai lăsaţi-le încă 10 minute la cuptor neacoperite. Cât sunt pulpele la cuptor, ne ocupăm de garnitura de fasole verde.
- Într-o tigaie încingem uleiul, apoi adăugăm ceapa tocată mărunt şi ardeiul gras tăiat cuburi. Când ceapa începe să se înmoaie, punem fasolea verde spălată şi curăţată. Turnăm o ceşcuţă mică de apă, condimentăm cu sare şi piper şi lăsăm să fierbă înăbuşit la foc mic, amestecând din când în când ca să nu se lipească. Dacă folosiţi fasole verde congelată nu e nevoie să o decongelaţi înaine, o puteţi adăuga aşa cum este.
- Când fasolea este aproape gata, adăugăm sucul de roşii şi usturoiul trecut prin presă sau dat pe răzătoare.
- Între timp sunt gata şi pulpele de pui. Aşezăm frumos pe farfurie o jumătate de pulpă şi 2-3 linguri din garnitura de fasole verde şi presărăm cu pătrunjel proaspăt. Noi am pus şi câte puţin piure de cartofi, ca să fie meniul complet 🙂
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de pulpe de pui cu garnitură de fasole verde, pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
Laura
Foarte aierisit si vesel bloguletul tau. Imi place!
Iuliana
Multumesc, Laura! 🙂
Adina
Ceva destul de clasic dar vai.. cat de bine arata. Mereu mi-au placut astfel de mancaruri, aici vad destul de multe condimente adaugate, cateva in plus fata de ce as fi folosit in mod normal. Garnitura de fasole verde cred ca e ceva ce nu am mai incercat, deci o sa fie cu siguranta o idee pentru saptamana asta. Multumesc de reteta!
Claudia
Mmmm, ce bunatate!
Mi-ar prinde si mie bine acum o portie 🙂