Chifteluţele sunt un aperitiv tare gustos şi versatil. Ne scot din impas și la micul dejun şi la cină, ba chiar şi la picnic sau la pachetul de la serviciu. Şi dacă le alăturăm câteva roşii şi le băgam un pic la cuptor, le transformăm miraculos în chifteluţe cu sos numai bune pentru un prânz gustos şi săţios.
Chifteluţele mele de azi sunt foarte dietetice pentru că nu sunt prăjite, ci sunt făcute simplu şi rapid la cuptor, fără fum, fără miros în toată casa şi fără tigăi uleioase de spălat la final. Le-am făcut din carne de pui la care am adăugat niţel parmezan pentru un plus de gust, le-am condimentat simplu şi le-am tăvalit cu simţ de răspundere prin seminţe de care am găsit prin dulap. Am găsit de susan şi de cânepă. Cred că ar fi arătat frumos şi cu seminţe de in, sau într-o combinaţie bicoloră de in şi susan. De încercat data viitoare.
Mod de preparare chifteluţe de pui cu parmezan la cuptor
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Chifteluţe din piept de pui cu parmezan la cuptor
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
- 350 g carne de pui (piept sau pulpe dezosate)
- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- 2 ouă
- 2 linguri de parmezan ras
- mărar sau pătrunjel
- sare (piper - după gust)
- seminţe la alegere: de susan (in, cânepă, etc.)
Instrucțiuni de preparare
- Se încinge cuptorul la 180 de grade şi se pune hârtie de copt într-o tavă.
- Eu am băgat la robot carnea, ceapa şi usturoiul. După ce le-am tocat bine pe toate la un loc, am adăugat pătrunjel tocat fin, parmezanul ras, ouăle bătute, sare şi piper. Când condimentaţi amestestecul, trebuie să aveţi în vedere că parmezanul este şi el sărat.
- Se pun seminţele într-o farfurie întinsă. Cu palmele umezite se formează chifteluţe potrivite ca mărime şi se aşează în farfuria întinsă peste seminţe.
- Înainte de a tăvăli chifteluţele trebuie să ne uscăm bine palmele, altfel seminţele se vor lipi mai degrabă de mâinile noastre decât de chifteluţe.
- Se dau chifteluţele prin seminţe pe toate părţile, apoi se aşează în tavă peste hârtia de copt.
- Se dau la cuptor pentru 20 de minute. Pentru că se vor rumeni doar pe partea de jos, care e în contact cu tava, se scot din cuptor şi se întorc pe partea cealaltă. Se mai lasă la cuptor cam 5 minute, doar cât să prindă puţină culoare. Nu le lăsaţi prea mult. Carnea de pui se găteşte foarte repede şi ar fi păcat să le uscaţi prea tare.
- Se servesc calde sau reci şi sunt excelente cu muştar sau cu un sos de iaurt dietetic.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Cu seminţele de cânepă am o lungă poveste de dragoste. Îmi plac foarte mult. Au gust de nuci, sunt crocante şi sunt aşa de frumoase că dau bine pe orice preparat, fie el dulce sau sărat. Cândva le-am pus şi pe nişte bomboane din biscuiţi pe care le-am ambalat frumos şi le-am făcut cadou. Seminţe de cânepă găsiţi online la Solaris, sau la orice magazin cu produse naturiste. Am văzut seminţe de cânepă şi în piaţă, acolo unde se vând produse vrac. Dar eu prefer să le cumpăr frumos ambalate şi sigilate.
Alternative la fel de gustoase şi de uşor de făcut:
Nu uitaţi că puteţi printa chifteluţe de pui cu parmezan la cuptor pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună la chifteluţe de pui cu parmezan la cuptor!
Claudia
Da, sunt foarte bune chiftelutele facute asa la cuptor. Eu fac des dar simple, fara seminte. Deh, asta mic e cu mofturi deocamdata..
Iuliana
Simple le fac si eu de cele mai multe ori, dar acum am vrut ceva mai deosebit 😉