După câteva zile mai răcoroase, s-a întors din nou vara, dar cu temperaturi mult mai calme şi zile frumoase. E foarte plăcut acum să stai pe terasă, în şezlong cu o carte bună şi un pahar de limonadă alături. Ca să mai variem aromele, după limonada cu ghimbir şi limonada cu nectarine am inventat un nou sortiment: limonada cu rozmarin şi fructe goji!
Trebuie să vă spun că asta e de departe cea mai reuşită combinaţie încercată până acum. Ei da, dacă eşti mai conservator nu prea te-ai aştepta să găseşti rozmarin altundeva decât la cartofii la cuptor. Şi totuşi rozmarinul e o plantă aromatică cu multe valenţe. Aromele de lămâie, goji şi rozmarin parcă sunt făcute una pentru alta, alcătuind "un trio formidabil" delicios şi răcoritor. Pe-ncercate, dacă nu mă credeţi!
Fructe goji găsiţi la magazinele naturiste, sau puteţi comanda online la Vegis alături de o mulţime de alte bunătăţi naturale 😉
Mod de preparare limonadă cu rozmarin şi fructe goji
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- aprox. 1.2 litri de apă plată
- 2 lămâi
- 30 g fructe goji
- 2-3 crenguţe de rozmarin verde
- miere (zahăr sau alt îndulcitor după gust)
Instrucțiuni de preparare
- Punem fructele goji la hidratat în 200 ml de apă pentru 15 minute, apoi le punem într-o carafă.
- Adăugăm sucul proaspăt stors de la o lămâie.
- A doua lămâie o tăiem felii şi o punem în carafă împreună cu crenguţele de rozmarin.
- Umplem carafa cu apă şi îndulcim cu miere sau zahăr după gust.
- Lăsăm carafa la frigider 20-30 de minute ca să se împrietenească bine aromele, apoi servim.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Dana Burlacu Visternicu
Asta cu rozmarinul in bauturi ma cam bantuie si pe mine. Inca nu am incercat dar mi-ai dat curaj :).
Iuliana
E mult pana incerci, apoi dai de gust si nu te mai opresti din combinatii 🙂