Că îmi place peştele cred că e deja evident, dacă stăm să numărăm câte reţete cu peşte am publicat până acum pe blog. Şi nu tot ce gătesc ajunge să fie şi publicat, adică gătesc peşte mult mai des decât arăt aici. E carnea mea preferată şi singura la care nu cred că aş putea renunţa.
De data asta am culcat nişte somni micuţi pe un pat de cartofi şi i-am însoţit de fâşii de ardei gras şi roşii cherry. N-a lipsit usturoiul, desigur, căci ce-ar fi peştele fără usturoi?
A rezultat o mâncare simplă şi gustoasă. Roşiile cherry coapte şi-au intensificat aroma şi au făcut echipă bună cu rondelele de cartofi înăbuşiţi. Carnea fiind gata odată cu garnitura, cum am scos tava din cuptor, ne-am şi aşezat la masă. Mă rog, nu chiar imediat, ci după ce am apăsat de vreo 2 ori pe declanşatorul camerei foto ca să vă arăt şi vouă delicatesa de azi 🙂
Alte rețete preferate cu pește:
- Chifteluțe din pește proaspăt gătite la cuptor
- Rasol de pește cu legume
- Biban de mare cu legume și sos de roșii
- Hamsii prăjite ca la mare
Mod de preparare peşte pe pat de cartofi cu ardei şi roşii cherry
Modul de preparare e atât de simplu! Îl vedeti în gif-ul de mai jos şi sunt sigură că veţi şti imediat ce aveţi de făcut. Oricum găsiţi şi varianta printabilă, în caz că vreţi să păstraţi reţeta la colecţia voastră de bucate aromate. Să vă fie de folos!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 2 peşti micuti (păstrăv, somn, şalău, caras, macrou, etc.)
- 3-4 cartofi medii
- 1 ardei gras
- 200 g roşii cherry
- ½ de lămâie
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 linguriţă de boia de ardei
- cimbru uscat
- sare şi piper după gust (eu am pus piper roşu boabe)
- 150 ml supă de legume (sau apă plată)
- puţin ulei pentru uns tava
- pătrunjel verde pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi ungeţi cu puţin ulei o tavă potrivită ca mărime.
- Curăţaţi şi tăiaţi rondele cartofii. Aşezaţi rondele în tavă.
- Condimentaţi cu sare, piper, cimbru şi boia de ardei.
- Taiaţi ardeiul gras făşii şi puneti-le peste cartofi.
- Peştii evisceraţi, curăţaţi şi spălaţi se stropesc cu suc de lămâie, se condimentează pe toate părţile şi se aşează peste patul de cartofi.
- Introduceţi in interiorul fiecărui peşte câte o felie de lămâie.
- Aşezaţi şi roşiile cherry în tavă şi adăugati 150 ml supă de legume sau apă plată.
- Acoperiţi tava cu o folie de aluminiu şi daţi-o la cuptor pentru 30 de minute.
- Îndepărtati folia de aluminiu, măriţi temperatura cuptorului la 200 de grade şi mai lăsati tava la cuptor 5-10 minute până ce peştele este rumenit.
- Presăraţi cu pătrunjel proaspăt şi serviţi imediat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Poftă bună la peşte pe pat de cartofi cu ardei şi roşii cherry!
o femeie
arata f. bine. Ajunge timpul asta sa se faca cartofii? ca pestele se gateste mult mai repede.
Iuliana
Cartofii sunt taiati felii, avand sectiunea mica (mi-s inginera, ce sa fac 😀 ) se gatesc repede. In plus, faptul ca la inceput sunt acoperiti cu folia de aluminiu si fierb inabusit scurteaza timpul de gatire.
o femeie
ok, sectiune mica o sa fie si la mine 🙂
Iuliana
Pofta buna! Te invidiez deja stiind ce bunatate ai in meniu 🙂
Laura C.
Arata foarte bine!
Iuliana
Multumesc, Laura! Arata bine, e usor de facut si bun-bun! 🙂