

Ingrediente
- 500 g ciuperci
- 200 g smântână
- o ceapă roşie
- 50 g unt
- o lingura faină
- pătrunjel
- sare şi piper
Instrucțiuni de preparare
- Tocăm ceapa peştisori şi o călim foarte puţin în untul topit, doar până când îşi dezvoltă aroma şi devine sticloasă.
- Adăugăm în tigaie ciupercile tocate şi le călim alături de ceapă, 3-4 minute, până se înmoaie niţeluş, amestecând din când în când ca să nu se lipească. Stingem cu o cană de apă (ciupercile îşi vor lăsa şi ele zeamă), dăm focul la mic şi le lăsăm la fiert aproximativ 15 de minute.
- Amestecăm smântâna cu făina, turnăm peste smântână zeama lăsată de ciuperci pentru a-i ridica temperatura, altfel se brânzeşte şi abia apoi turnăm amestecul de smântână peste ciupercile din tigaie. Potrivim de sare şi piper după cum ne place şi o lăsăm să mai fiarbă 10 minute la foc mic, ca să se împrietenească aromele.
- Presărăm fără milă pătrunjel proaspăt tocat şi servim româneşte, adică musai cu mămăliguţă alături. Dacă în mămăliguţă aţi scăpat aşa, ca din greşeală un cubuleţ de unt e şi mai bine. Părerea mea! 😉
Note
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Dar ca să aveti de unde alege reţeta perfectă pentru voi, aruncaţi-vă un ochi şi pe blogurile următorilor împricinaţi:
pentru că ciulamaua noastră e de-a dreptul grozavă!
Poftă bună!
Happy Ciulama’s Day!
Haha, multumesc, la fel si tie, Adnia! 🙂
Traiasca Ciulamaua!
Sa traiasca, zic si eu! 🙂
Eii ei ce bine arata cu mov !! Traiasca ciulamaua!
Ehh, asa m-am gandit, ca un pic de mov aranjeaza de minune o banala ciulama :))
Iuliana, ma inebunesti cand faci o sarbatoare si dintr-o banala ciulama
Dar, draga mea, ciulamaua nu e deloc banala, ea in sine e o sarbatoare a papilelor gustative, de ce sa n-o repunem in drepturi? :))
Ce bine arata! Ciupercutele alea de pe margine ma baga in boala 😀
Si pe mine m-au bagat! :)) Ca atare, au disparut primele.
Fix pe gustul meu! Traiasca ciulamaua!
Violeta, pai sa traiasca! 😉
Chiar daca e simpla ciulamaua noastra a devenit vedeta. Poate sta la loc de cinste alaturi de lasagna, seafood paella sau orice alta mancare celebra. Traiasca ciulamaua!
Sunt mandra ca am pus si eu umarul la celebritatea ciulamalei :))
O bunatate!
Apoi Iuliana draga, Ciulamaua ii cea mai tare in parcare !!!! Urmeaza a fi pus in practica si cateva daraboace de Jnitele :)))) 😉 Pupice :*
Ahh, urmează şniţelele la nivel de artă? Super, abia aştept! :)))
Ce frumos ai prezentat-o,imi place mult varianta ta ! 🙂
Mulţumesc, Flori! M-am gândit că unei doamne ca ciulamaua, musai îi sta bine cu un pic de mov :))