
Enchilada de pui cu sos mexican
Ingrediente
- 1 piept de pui
- 100 g mozzarella
- 50 g boabe de porumb din conservă
- pătrunjel
- sare/piper
- Pentru 3 tortillas:
- 120 g faină pentru pâine
- 2 linguri ulei de măsline
- 1/4 linguriţă praf de copt
- 100 ml apă fierbinte
- sare
- Pentru sosul mexican:
- o conservă de roşii tocate
- 2 linguri de ulei de măsline
- o ceapă foarte mică
- 1 căţel de usturoi
- un vârf de linguriţă se scorţişoară
- foarte puţin chilli
- busuioc uscat
- sare/piper
Mod de preparare
- Începem cu începutul şi anume cu tortillas. Amestecăm ingredientele de mai sus din care obţinem un aluat uşor "elastic" pe care îl lăsăm 15 minute să se odihnească. În timp ce aluatul se odihneşte, nu şomăm, ci ne ocupăm de sosul mexican (explicaţii un pic mai jos).
- Aluatul odihnit îl împărţim în trei biluţe pe care le modelăm în mâini sau cu sucitorul. Eu am preferat să mă joc cu ele şi sa le modelez cu mâna, chiar şi cu riscul de a-mi rezulta forme uşor neregulate. Cele 3 tortillas le coacem pe ambele părţi într-o tigaie antiaderentă. Sau mă rog, în 3 tigăi, aşa cum am făcut eu ca să scap mai repede 🙂
-
- Pentru sosul mexican, călim ceapa şi usturoiul în uleiul de măsline, adăugăm conserva de roşii şi toate mirodeniile, potrivim de sare şi piper şi lăsăm să fiarbă la foc mic timp de 10 minute. Dăm deoparte şi îl lăsăm la răcit, apoi adăugăm boabele de porumb fiert şi ceva pătrunjel tocat.
- Nu şomăm nici cât timp fierbe şi se răceşte sosul, ci ne ocupăm de pieptul de pui. Nu prea mult, ci doar cât să îl aruncăm pe grill şi să îl tăiem apoi fâşiuţe. Tăiem şi bucăţile de mozzarella şi gata, în acest moment avem totul pregătit pentru marea asamblare.
-
- Aşezăm o tortilla, peste ea sos mexican din belşug, piept de pui, mozarella, din nou o tortilla peste care punem sos, piept de pui şi mozarella, iar deasupra ultima tortilla stropita doar cu sos mexican şi decorată cu mozarella după plac. Aşa arăta enchilada mea înainte să ia calea cuptorului încins.
-
- Şi aşa arăta după 20 de minute, adică după ce am scos-o din cuptor şi am presărat-o cu restul de pătrunjel tocat, exact înainte de a o înjumătăţi. Era taman la ora prânzului şi până la urmă a mers foarte bine cu o bere rece alături. Cam apetisant, nu-i aşa? Sper să o încercaţi şi voi 🙂
-
Lasă un răspuns