Azi vă fac poftă cu o tartă cu ton şi roşii, uşoară şi la propriu şi la figurat. Pentru gustul meu, tonul din conservă e un pic cam fad, aşa că l-am făcut mai cremos cu puţină smântână şi l-am înviorat cu nişte măsline şi câteva feliuţe de roşii şi de lămâie. A fost perfect!
Pont: ultima felie care vă rămâne, dacă se întâmplă să mai rămână ceva, e numai bună pentru pachetul de a doua zi de la birou 😉
Mod de preparare tartă cu ton şi roşii
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru o formă de tartă de 26 cm
Blatul:
- 300 g făină
- 150 g de unt
- 2 gălbenuşuri
- un varf de cutit de sare
- 2 linguri de apă rece
Umplutura:
- 1 conserva de ton in suc propriu
- 200 ml de smantana
- zeama de lamaie
- 1 rosie mare taiata felii
- 2 linguri de parmezan ras
- 50 g masline fara samburi
- sare (piper dupa gust)
- busuioc proaspat
Instrucțiuni de preparare
- untul rece tăiat cuburi se amesteca cu gălbenuşurile, făina şi sarea şi se amestecă cu o furculiţă până ce aluatul devine nisipos
- se adaugă două linguri de apă rece care vor "lega" aluatul şi se continuă frământatul. Dacă simţiţi că mai este nevoie, mai adăugaţi încă o lingură de apă
- aluatul se înfăsoară în folie alimentară şi se lasă cel putin 30 de minute la frigider
- se întinde aluatul rece într-o foaie groasă de ½ de cm
- înfăşurăm foaia pe sucitor şi o derulăm peste forma de tartă. Datorită untului din compoziţie nu este nevoie să ungeţi forma.
- apăsaţi cu degetele pentru ca aluatul să îmbrace frumos forma şi tăiaţi cu un cuţit marginile care o depăşesc
- se înţeapă aluatul cu furculiţa din loc în loc şi se bagă la cuptor pentru 15 minute, timp în care ne ocupăm de umplutură. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 175 de grade.
- amestecam conserva de ton cu smantana si cateva picaturi de zeama de lamaie, apoi adaugam maslinele fara samburi
- potrivim de sare si piper dupa gust si turnam umplutura peste blatul de tarta
- decoram cu felii de rosii si dam tarta la cuptor.
- este gata cand incepe sa se rumeneasca pe margini, in aproximativ 30 de minute.
- servim tarta presarata cu parmezan ras şi o înveselim cu frunzuliţe proaspete de busuioc.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Nu uitati ca puteti printa reteta de tarta cu ton si rosii pentru a o avea la indemana atunci cand o preparati sau sa o pastrati pentru mai tarziu.
Maria Udrea a zis
Cat de bine arata!
Iuliana M. a zis
Multumesc, Maria. Este pe cat de frumoasa, pe atat de gustoasa 🙂