Pastele cu nucă şi scorţişoară sunt unul dintre deserturile pe care le adoram în copilărie şi uneori, cam o dată sau de două ori pe an mi se face tare-tare dor de el. Nu e cine ştie ce reţetă, proporţiile sunt după gustul fiecăruia. Sunt dulci, uşor crocante şi foarte, foarte simplu de făcut. În maxim 20 de minute sunt gata, dar ce bunătate!
- 400 g paste
- 150 g nuci prăjite şi măcinate grosier
- 1 linguriţă de scorţişoară măcinată
- 1 linguriţă de coajă măcinată de portocală
- 4 linguriţe de zahăr brun
- 4 linguriţe de miere (opţional)
- Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi se amestecă cu nuca măcinată, scorţişoara şi zahărul brun.
- Se aşează frumos pe farfurii şi se "stropesc" cu câte o linguriţă de miere pe post de topping.
- Fiind post eu le-am făcut aşa, simple, dar sunt şi mai bune dacă amestecaţi pastele cu puţin unt topit.
E un desert foarte caloric şi foarte săţios. Nu e de făcut prea des, dar din când în când, aşa când vrem să ne amintim de copilărie şi de bunici, merge atât de bine! 🙂
Poftă bună!
Aştept cu drag comentariile voastre: