Rețeta de salată ţigănească cu peşte marinat este delicioasă și foarte ușor de făcut acasă și mult mai bună decât cea cumpărată.
Salata ţigănească este preferata fiului meu. Am descoperit-o în magazine și cred că am cumpărat zeci de cutiuțe până să pun piciorul în prag și să îmi bat capul cum să o fac eu acasă, mai ieftină și mai bună decât cea cumpărată.
După mai multe încercări, am reușit să ajung la o variantă care să ne placă tuturor și de atunci o fac foarte des.
Salata țigănească se face uşor, este foarte bună şi săţioasă şi merge perfect ca aperitiv, la prânz, la cină sau chiar de luat la pachetul de la birou.
Ce fel de pește folosim la salata țigănească
Un pește gras, marinat este perfect pentru salata aceasta. Peștele marinat este deja "gătit", cu carnea fragedă, merge de minune cu sosul de roșii și completează perfect și celelalte arome din salată.
Puteți folosi:
- macrou
- hering
- baby hering
- sardine
- merluciu
Vă recomand să încercați salata aceasta cu macrou marinat făcut chiar de voi, acasă. Rețeta nu e deloc complicată, în schimb veți avea un pește marinat doar cu ingrediente naturale, potrivit de acru și puteți folosi doar condimentele care vă plac vouă.
Rețeta de macrou marinat o găsiți aici în format scris, sau puteți viziona mai jos rețeta video ca să vedeți exact cum am procedat eu și ce conservă grozavă am obținut 😉
Dacă vă plac rețetele video, vă puteți abona la canalul de YouTube al blogului unde săptămânal postez două rețete video noi. Nu le ratați! Click aici pentru abonare!
Alte rețete cu pește pe care sigur veți dori să le încercați
Dacă vă plac rețetele cu pește, atunci sigur veți dori să încercați și alte rețete de pe blog. Vă las mai jos câteva sugestii. Sunt sigură că veți găsi printre ele preparate care vor deveni preferatele voastre.
- aperitive cu pește pentru un platou festiv gata în 30 de minute
- drob de pește cu smântână
- pastă de macrou afumat pentru micul dejun
- frigărui de somon cu legume colorate
Mod de preparare salată ţigănească cu peşte marinat
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Salată ţigănească cu peşte marinat
Echipamente necesare
Ingrediente
- 300 g pește marinat (hering, macrou, scrumbii, etc)
- 100 g de măsline
- 50 g de porumb fiert
- 150 m; suc de roșii (sau roșii proaspete)
- 1 căţel de usturoi
- ½ de morcov
- sare, piper boabe
- pătrunjel
Instrucțiuni de preparare
- Peştele marinat se curăţă de eventualele oase dacă este cazul, apoi se taie cuburi.
- Morcovul tăiat cuburi mici se căleşte câteva minute în 2-3 linguri de ulei, împreună cu usturoiul pisat.
- Adaugăm roşiile cuburi, măslinele şi boabele de piper şi lăsăm la fiert la foc mic cam 20 de minute, până când zeama de la roşii începe să scadă. Daca folosiţi roşii din conservă, acestea vor fi deja sterilizate, aşa că e suficient să le fierbeţi 10 minute, doar cât să facă schimb de arome cu restul ingredientelor.
- Adăugaţi peştele marinat peste sosul de roşii şi mai lăsaţi pe foc încă 5 minute. Lăsaţi compoziţia să se răcorească, apoi adăugaţi porumbul fiert şi pătrunjelul tocat.
- Salata se serveşte rece, de preferat cu pâine prăjită
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Poftă bună la salata ţigănească cu peşte marinat!
RamonaM
Super, sigur o sa o fac in postul asta.
Maria Udrea
Foarte buna salata!
Andreea Denisa
Interesanta reteta!!