Reţeta de brioşe însiropate cu mac şi portocale îşi aşteaptă rândul să fie postate de vreo două luni. M-am luat cu alte reţete mai de sezon şi uitasem de ele, iar acum, când am revăzut pozele şi mi-am adus aminte cât sunt de bune şi de aromate, îmi vine să las din nou baltă scrisul şi să mă duc să bag o tavă la cuptor.
Poate că nu-s ele cele mai fotogenice brioşe din lume, sigur aţi văzut altele mult mai frumoase, dar astea sunt dulci-amărui-aromate-parfumate-însiropate şi bune de te lingi pe degete şi la propriu şi la figurat.
De fapt, reţeta este inspirată de prăjitura cu mac şi portocale a Laurei Adamache, eu doar am adaptat-o pentru o tava cu 12 brioşe.
Mod de preparare brioşe însiropate cu mac şi portocale
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Brioşe însiropate cu mac şi portocale
Delicioase și aromate! Așa sunt aceste brioşe însiropate cu mac şi portocale! Și se fac atât de ușor!
Tipărește
Salvează pe Pinterest
Număr de porții: 12
Echipamente necesare
Ingrediente
pentru briose
- 250 g faina
- 150 g zahar
- 3 oua
- 150 g unt
- 150 ml lapte
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 50 g mac
- 100 ml suc proaspat de portocale
- 1 lingurita de coaja macinata de portocale (sau proaspat rasa)
pentru sirop
- 250 ml suc proaspat de portocale
- 200 g zahar
- coaja unei portocale taiata feliute
Instrucțiuni de preparare
pentru briose
- Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul si coaja de portocala pana obtinem o crema spumoasa.
- Adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi laptele rece, sucul de portocale si semintele de mac.
- Faina trebuie cernuta si amestecata cu praful de copt, apoi o turnam si o incorporam in compozitia de mai sus.
- Umplem formele de briose si bagam tava în cuptorul preincalzit la 160 de grade. Briosele sunt gata cam in 30-35 de minute. E bine sa faceti testul cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca iese curata.
pentru sirop
- Curatam bine cojile de portocale de partea alba si amara de pe interior, apoi le taiem fasii inguste cam de jumatate de centimetru.
- Le oparim timp de 5 minute în apa fierbinte, apoi le punem la fiert în sucul de portocala, amestecat cu zahar. Lasam sa fiarba la foc mic 15 minute.
- Scoatem briosele din cuptor, le lasam sa se raceasca putin în forma si cât sunt înca caldute turnam 2-3 linguri de sirop pe fiecare briosa. Le lasam în continuare in forma sa absoarba bine siropul.
- Scoatem cu grija din forma si servim cu un plus de sirop dupa dorinta si decorate cu coaja de portocala fiarta
Bine de știut:
Eu am folosit o tavă de brioșe din silicon, pe care nu am uns-o cu nimic, știind că nu se lipește nimic de ea. Dacă folosiți altfel de tavă, aceasta trebuie unsă cu unt înainte de folosire.
Valori nutriționale
Brioşe însiropate cu mac şi portocale
Valori per porție
Calorii
337
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
13
g
20
%
Colesterol
69
mg
23
%
Carbohidrați
52
g
17
%
Fibre
1
g
4
%
Zahăr
33
g
37
%
Proteine
5
g
10
%
Vitamina A
484
IU
10
%
Calciu
75
mg
8
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Sunt absolut delicioase, le recomand din tot sufletul și abia stepat să-mi spuneți dacă v-au plăcut!
Lasă un comentariu