Una din ciorbele mele preferate e ciorba de burtă şi tot pe undeva sus de tot în top se situează şi sora ei, ciorba rădăuţeană, făcută din carne de pui. Ciorba de burtă e cam prea grasă pentru dietă, dar, mare bucurie pe mine cea rădăuţeană poate fi consumată fără probleme în regimul Dukan.

Ingrediente
- un piept de pui sau 2 pulpe fara piele
- 1,5 litri de apa
- o ceapa
- o felie mica de telina
- 1/2 de morcov
- 200 ml iaurt degresat
- un ou
- 2-3 catei de usturoi
- otet
- sare/piper
- patrunel proaspat
Instrucțiuni de preparare
- carnea de pui se pune la fiert impreuna cu legumele intregi
- cand carnea si legumele sunt fierte, se scot legumele din supa (le puteti folosi la o salata)
- carnea se scoate si se taie fasii, apoi se pune la loc in supa
- se potriveste supa de sare si se adauga otet dupa gust
- oul batut se amesteca cu iaurtul si usturoiul pisat
- se toarna putin cate putin supa peste amestecul de ou si usturoi pentru a-i ridica gradat temperatura
- se toarna amestecul peste supa din oala
- se serveste cu patrunjel proaspat tocat
Note
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Simplu, bun şi rapid. Chiar dacă nu sunteţi la dietă, puteţi încerca varianta asta a ciorbei rădăuţene. E mai uşoară, are mai puţine grăsimi, dar e la fel de savuroasă ca şi varianta clasică 🙂
Poftă bună!
[…] si a carei parada va fi gazduita luna asta de Monica. Iata deci varianta mea inspirata de reteta de ciorba radauteana Dukan a […]