Ciupercile umplute cu brânză şi ouă de prepeliţă sunt o reţetă pe cât de simplă, pe atât de simpatică. Eu am făcut-o ca aperitiv, dar am constatat că ciupercile şi ouăle, fie ele şi minuscule, sunt o combinaţie destul de săţioasă, aşa încât la noi a devenit fel principal.
Nu e o reţetă de consumat doar în dieta Dukan, ci poate fi un aperitiv apreciat pe orice masă. Eu cu siguranţă voi repeta reţeta şi după ce voi termina regimul 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ciuperci umplute cu brânză şi ouă de prepeliţă
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
- 10 ciuperci cu palaria cat mai mare
- 10 oua de prepelita
- 200 grame branza de vaci (slaba pentru Dukan)
- sare/piper/boia de ardei dulce
- patrunjel
Instrucțiuni de preparare
- ciupercile se spala si se indeparteaza coditele
- branza se condimenteaza cu sare, piper si boia dupa gust
- se umplu palariile cu branza avand grija sa faceti o mica adancitura la fiecare
- in adancitura respectiva spargeti oul de prepelita
- presarati cu sare si piper
- dati la cuptor pentru 20-30 de minute, pana cand se intaresc ouale
- se servesc calde, cu patrunjel proaspat tocat
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu ştiu de ce gălbenuşul ouălor de prepeliţă se ridică aşa atunci când sunt coapte, dar exact asta face produsul final atât de simpatic 🙂 Nu-i aşa că e o reţetă simplă, sănătoasă şi la îndemâna oricui?
Nu uitati ca puteti printa reteta de ciuperci umplute cu branza si oua de prepelita pentru a o avea la indemana atunci cand o preparati sau sa o adaugati la colectia voastra de retete pentru mai tarziu.
Poftă bună să aveţi!
Mary Udrea
Ce simpatice sunt! Si bune, bune!
Iuliana
Multumesc, Mary! Pup!
Maria
Un aperitiv fantastic, usor de facut !
Ingrid
Foarte apetisant arata, bravo!
Iuliana
🙂 multumesc, Ingrid!