Îmi era tare poftă de pârjoale moldoveneşti, din acelea lunguieţe şi grosuţe, cam cât un pumnișor de copil mic 🙂 Aşa că am dukanizat şi reţeta asta şi am obţinut pârjoale perfecte, crocante la exterior şi destul de moi la interior. E o reţetă de-a dreptul banală, dar foarte bună şi dietetică şi care nu se lasă cu mirosuri în toată casa, pentru că nu le prăjim în tigaia cu ulei, ci le facem la cuptor 😉
- 300 g carne tocata din piept de pui (sau pulpe fara piele)
- 1 ceapa medie
- 2 catei de usturoi
- 1 ou
- 1 lingura de tarate de ovaz
- 1 varf de lingurita de turmeric (optional)
- sare/piper
- marar tocat
- ceapa se toaca la tocatorul electric sau se da pe razatoarea cu gauri mici
- carnea tocata se amesteca cu oul batut, ceapa tocata, usturoiul si taratele
- se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, turmeric si marar tocat
- cu palmele umede se formeaza parjoalele cat doriti de mari
- se aseaza in tava, pe hartie de copt
- se dau la cuptorul incins pentru 20-30 de minute
- se scot pe o hartie absorbanta
Bineînteles că din aceeaşi compoziţie puteţi face şi chifteluţe mici, rotunde sau mai mari, cum vreţi voi. Doar că mie îmi era poftă numai şi numai de pârjoale 🙂
Merg de minune în zilele de PP cu un sos tzatziki, sau în zilele de PL cu o salată maaaare alături 🙂
Poftă bună!
Aştept cu drag comentariile voastre: