Cum vă sună combinaţia de orez, ceapă verde şi sâmburi crocanţi de rodie? Cel puţin tentant şi interesant, nu-i aşa? 🙂 Ei bine, eu am încercat-o, la propunerea Ioanei, în cadrul provocării Bucătar Curajos iniţiată de Ama. Orezul capătă un gust fin şi dulceag datorită cepei călite în unt şi a vinului din compoziţie, iar sâmburii de rodie dau exact tenta uşor acrişoară care trebuie şi fac deliciul şi culoarea reţetei. Mi-a plăcut foarte mult această reţetă şi cum rodiile se găsesc mai mereu în supermarketuri şi au un preţ accesibil, cu siguranţă o voi repeta 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- aprox. 400 ml supa de carne (sau supa vegetala, sau apa)
- 200 g orez
- 2 linguri de unt
- ½ de rodie
- 2 legturi de ceapa verde
- ½ pahar de vin alb
- 2 linguri ulei masline
- sare (piper)
- patrunjel
Instrucțiuni de preparare
- partea alba de la ceapa verde se taie bucati potrivit de mari
- se pune la calit cu 1 lingura de unt, pana se inmoaie ceapa
- daca e nevoie, adaugati putina supa
- cand ceapa e gata, se paseaza cu blenderul si se pastreaza deoparte
- orezul se caleste 4-5 minute in uleiul de masline, apoi se stinge cu ½ de pahar de vin
- cand vinul s-a evaporat, adaugam ceapa pasata si aprox. 300 ml de supa
- lasam orezul la fiert pana devine "al dente"
- adaugam sucul si samburii de rodie, inca o lingura de unt si omogenizam
- potrivim de sare si piper
- se serveste presarat cu samburi de rodie si funzele de ceapa verde tocate fin
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Daca inlocuiti untul din compozitie cu ulei de masline si folositi supa vegetala, veti obtine acelasi risotto delicios in varianta de post.
Sper că v-am făcut curioşi şi că veţi încerca şi voi această combinaţie deosebită. Tare sunt curioasă dacă a fost şi pe gustul vostru 🙂
Nu uitați ca puteti printa reteta de risotto cu ceapă verde şi rodie pentru a o avea la indemana atunci cand o preparati sau sa o pastrati la colectia voastra de retete pentru mai tarziu.
Poftă bună!
tanaseaurica
o combinatie interesanta si inedita, care sigur are un gust racoros si proaspat care merita incercat..foarte reusita reteta 🙂
Iuliana
E o reteta cu adevarat deosebita 🙂
Ghindaa
Ce efect vizual colorat si vioi...arata yammy.
Iuliana
Chiar este yammy 🙂