Pastele rămân în topul preferinţelor noastre ca fiind una dintre cele mai bune mâncăruri, dar şi printre cele mai uşor de pregătit. Nici nu e nevoie de reţete complicate şi ingrediente sofisticate. Cu câteva paste şi un sos pesto ne-am asigurat un prânz rapid şi delicios.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 250 g tagliatelle
- 1 lingură de ulei de măsline
- 3-4 linguri de sos pesto (după gust)
- 50 g parmezan (sau caşcaval ras)
Instrucțiuni de preparare
- se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, nici mai mult, nici mai puţin
- într-o tigaie, se pune 1 lingură de ulei de măsline şi când s-a încălzit puţin se adaugă cele 3-4 linguri de sos pesto
- se amestecă puţin, doar cât "se desface" sosul pesto, nu e nevoie să fiarbă
- pastele fierte se scurg de apă şi se amestecă cu pesto
- se presară parmezan sau caşcaval ras
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
De data asta sinceră să fiu, din lipsă de timp, dar şi din lipsă de busuioc proaspăt, eu am făcut tagliatelele cu pesto cumpărat, dar dacă doriţi să îl faceţi în casă, vă recomand să vă uitaţi pe blogul lui Radu, unde veţi găsi o reţetă uşoară de pesto plus o scurtă istorie a acestui sos, bonus 😉
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de tagliatelle cu sos pesto pentru a o prepara mai uşor sau pentru a o păstra la colecţie pentru mai târziu.
Poftă bună!
anca
Si eu fac tagliatele cu somon afumat si smantanica, fix pe acelasi principiu, e o mancare care e gata in cateva minute (cat fierb tagliatelele) si minunataaaa, am sa fac si eu cu sos pesto, ca pare apetisanta!
Iuliana
Sosul pesto e asa de aromat, ca dupa mine nu mai trebuie absolut niciun adaos. Dar cu somon si smantana...yummyy...:)