Dintotdeauna mi-a plăcut aroma pe care seminţele de chimen o dau preparatelor cu brânză. Brioşele de azi sunt foarte simplu de făcut, conţin doar câteva ingrediente şi sunt gata foarte repede. Dar tot farmecul lor sunt seminţele de chimen. Fără ele cred că ar fi cam fade.
Brioşele Dukan cu brânză şi chimen sunt excelente la micul dejun, alături de un iaurt degresat sau de luat la pachetul de la serviciu. Eu pe ultimele două rămase le-am tăiat în două ca pe o chiflă şi le-am transformat în sandwich-uri cu piept de pui la grătar şi castraveţi.
- 250 g brânză de vaci 0.1% grăsime
- 3 ouă
- 3 linguri de tărâţe de ovăz măcinate
- 1 lingură de amidon
- 1 lingură cu seminţe de chimen
- sare/piper/boia de ardei dulce -după gust
- Brânza se amestecă cu ouăle bătute.
- Se condimentează cu sare, piper şi boia de ardei după gust.
- Se adaugă tărâţele măcinate, amidonul şi seminţele de chimen.
- Se repartizeaza compoziţia în 6 forme de brioşe. E de preferat ca formele să fie din silicon pentru că neavând deloc grăsime în compoziţie e de aşteptat să se lipească. Dacă nu aveţi forme din silicon, ungeţi forma cu puţin ulei înainte de a pune compoziţia.
- Se coc în cuptorul în prealabil încins la 180 de grade timp de 20-25 de minute sau până trec testul cu scobitoarea.
Brioşele Dukan cu brânză şi chimen pot fi consumate în toate fazele dietei Dukan, respectând cantitatea de tărâţe recomandată pentru fiecare fază.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta pentru a o prepara mai uşor sau pentru a o păstra pentru mai târziu.
Poftă bună şi spor la pierdut kilograme!
Aştept cu drag comentariile voastre: