Reţeta asta de mini tarte cu spanac şi ouă de prepeliţă e tare frumoasă şi foarte bună. Blatul crocant contrastează cu interiorul moale şi puţin cremos datorită smântânei. Sunt numai cât trebuie de acrişoare de la feliile de roşii, iar ouşorul de prepeliţă zău că echivalează cu cireaşa de pe tort 🙂
Tare drag îmi este să meşteresc mini tarte, mai ales că aşa, porţionate mi se pare că sunt mai spornice. Oricum, sunt perfecte pentru aperitiv, de luat la pachet sau de pus în coş şi de plecat la picnic cu ele 🙂
Cum se prepara mini tartele cu spanac şi ouă de prepeliţă
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Mini tarte cu spanac şi ouă de prepeliţă
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
pentru 6 bucăţi
blatul
- 100 g unt rece tăiat cuburi
- un gălbenuș de ou
- 200 g făină
- 1 lingură de apa rece
- sare
umplutura
- 100 g brânză de vaci sau urdă
- 2 linguri de smântână
- 200 g spanac proaspăt sau congelat
- 6 ouă de prepeliţă
- 3 roşii cherry
- 1 căţel de usturoi (opţional)
- sare/piper
Instrucțiuni de preparare
- Untul se amesteca cu făina, gălbenuşul de ou şi cu un vârf de cuţit de sare şi se amestecă cu o furculiţă până când aluatul devine nisipos.
- Se adaugă o lingură de apă rece şi se continuă frământatul. Aluatul va începe să se lege. Dacă mai este nevoie, adică dacă aluatul nu s-a legat suficient, mai adăugaţi o lingură de apă rece.
- Aluatul astfel obţinut se lasă cel puţin 30 de minute la frigider.
- Se întinde aluatul in foaie cu grosimea de aproximativ ½ de cm.
- Se decupează cercuri de mărimea formelor de mini-tarte şi se pune în fiecare formă câte un cerc.
- Se apasă cu degetele până când aluatul îmbracă frumos forma. Dacă este cazul, se taie marginile ce depăşesc forma cu un cuţit.
- Se înţeapă aluatul cu furculiţa din loc în loc şi se bagă formele în cuptorul preîncălzit la 175 de grade, pentru 15 minute, cât ne ocupăm de umplutură.
- Spanacul se decongelează sau se spală şi se toaca foarte mărunt, după caz
- Se amestecă spanacul cu usturoiul pisat, brânza de vaci şi cu smântâna şi se condimentează după gust cu sare şi piper
- Se repartizeaza umplutura în formele de tarte, se face câte o gropiţă în umplutură la fiecare tartă, în care se sparge oul de prepeliţă.
- Se decorează cu sferturi de roşii cherry şi se dau la cuptor pentru 30-35 se minute.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Dacă nu aveţi forme mici de minitarte, puteţi face o singură tartă în forma mare, punând felii de roşii pe margine, de jur împrejur, iar ouăle de prepeliţă le puteţi sparge în interiorul tartei. Va ieși cu siguranţă la fel de aspectuoasă. La urma urmei gustul contează, nu-i aşa? 😉
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de mini tarte cu spanac şi ouă de prepeliţă ca să o preparaţi mai uşor, sau să o păstraţi pentru mai târziu.
Poftă bună la mini tarte cu spanac şi ouă de prepeliţă!
Iuliana
Reteta testata de Sanda Suciu 🙂
simonacallas
Sunt delicioase, dragalase, trebuie sa le fac si eu, multumesc pentru reteta 🙂