Astăzi vă arăt o salată de criză şi anume salata cu fasole roşie, ton şi ouă de prepeliţă. Criză de timp, vreau să zic. Pentru că aşa se întâmplă uneori să nu ai timp de nimic, nici măcar de trecut prin piaţă, iar de gătit nici atât. Şi totuşi, cumva trebuie să te descurci cu ce găseşti prin casă, fie şi cu nişte conserve, chiar dacă e în toiul verii şi tarabele din pieţe gem de roşii şi verdeţuri proaspete.
Aşa am păţit eu zilele trecute şi după ce am răsturnat într-o farfurie tot ce mi-a picat la îndemână, stând la masă şi savurându-mi invenţia, mi-am dat seama că nici nu e chiar rea, ba dimpotrivă, criza (de timp) m-a ajutat să inventez o salată cu multe proteine, chiar foarte gustoasă şi hrănitoare. De aceea i-am făcut repede o poză şi m-am gândit să o împărtăşesc şi altora, dacă nu ca pe o mare reţetă, măcar ca pe o încurajare. Improvizaţi, combinaţi ce găsiţi prin frigider şi s-ar putea ca într-un final să rezulte surprize chiar foarte plăcute pe care veţi dori să le repetaţi 🙂
Mod de preparare salată cu fasole roşie, ton şi ouă de prepeliţă
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
2 porţii
- 1 conservă de fasole roşie
- 1 conservă de ton în suc propriu
- 8 ouă de prepeliţă
- 150 g ciuperci
- 1 ceapă uscată
- 4 linguri de ulei de măsline extravirgin (divizate)
- zeamă de lămâie după gust
- creson de grădină sau pătrunjel pentru ornat
- sare (piper)
Instrucțiuni de preparare
- se pun ouăle de prepeliţă la fiert în apă cu puţină sare. Ca să obțineți ouă tari, când apa începe să fiarbă, le mai lăsaţi pe foc încă 5 minute
- se curăţă ouăle de coajă şi se taie jumătăţi
- fasolea din conservă se scurge şi se clăteşte bine cu apă rece
- tonul se scurge de apă şi se desface în bucăţi
- ciupercile se spală, se feliază şi se călesc 2-3 minute în 2 linguri de ulei de măsline
- ceapa se taie peştişori
- se pun toate ingredientele într-un castron, se adaugă celelalte 2 linguri de ulei de măsline, sucul de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper după gust
- se amestecă salata şi ideal ar fi să fie lăsată o oră la frigider ca să se împrietenească gusturile, dar dacă vă grăbiţi, e bună şi imediat
- se decorează cu firicele de creson sau cu pătrunjel proaspăt tocat
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
O reţetă din categoria simplu şi bun!
Puteţi printa reţeta de salată cu fasole roşie, ton şi ouă de prepeliţă ca să o aveţi la îndemână când o preparaţi, sau să o păstraţi pentru mai târziu.
Poftă bună la salata cu fasole roşie, ton şi ouă de prepeliţă!
Lasă un comentariu