• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Bucate Aromate

reţete simple pentru familie şi prieteni

Caută după reţetă sau ingredient

  • Home
  • Reţete
  • Articole
  • Despre
    • Cine gătește?
    • Colaboratori
    • Politica Cookies
  • Contact
  • F. A. Q.
  • Aperitive
  • Supe şi ciorbe
  • Feluri de bază
    • Mâncăruri cu carne
    • Mâncăruri de post
    • Reţete cu peşte şi fructe de mare
    • Paste şi pizza
    • Salate
    • Tarte sărate
  • Deserturi
    • Checuri, cozonac, brioşe
    • Deserturi de casă
    • Deserturi de post
    • Fursecuri, biscuiţi, cornuleţe
    • Îngheţată şi deserturi la pahar
    • Prăjituri şi tarte
    • Torturi
  • Băuturi
  • Pâine de casă
  • Din cămară
  • Cum se face

Tort cu ciocolată şi coacăze roşii

June 28, 2014 by Iuliana 2 Comments

tort cu ciocolata

Tortuleţul ăsta ciocolatos l-am făcut pentru fiul meu când a venit acasă în vacanţă, după ultimul an de facultate, deci un prilej care trebuia neapărat sărbătorit. Am vrut să îl aştept cu un tort deosebit, care să fie numai al lui, să nu îl împartă cu nimeni 🙂

Blatul e cu ciocolată, însiropat din belşug cu rom. Crema este tot cu ciocolată, iar pentru o tentă acrişoară l-am garnisit cu bobiţe de coacăze roşii. A fost excelent, foarte aromat şi cremos şi a dispărut imediat din farfurie. Aşa că vă recomand să îl încercaţi neapărat. Este un cadou frumos pentru cineva drag.

Reţeta este pentru două tortuleţe în formă de inimă ca în fotografia de mai jos. Dacă nu aveţi astfel de forme, dublaţi cantităţile şi folosiţi o formă normală, cu diametrul de 26 cm.

Tortuleţ cu ciocolată

Tort cu ciocolată şi coacăze roşii
 
Print
Autor: bucate-aromate.ro
Ingrediente
pentru 2 torturi mici
pentru blaturi
  • 70g ciocolată neagră cu 70% cacao
  • 50g unt tăiat cubuleţe
  • 2 ouă
  • 50g de zahăr
  • 50g de făină
  • ½ linguriţă praf de copt
siropul
  • 100 ml de apă
  • 2 linguri de zahăr
  • ½ sticluţă de esenţă de rom
crema de ciocolată
  • 100 g mascarpone
  • 50 g smântână pentru frişcă
  • 50 g ciocolată neagră
  • 2 linguri de zahăr pudră (1 pentru frişcă, 1 pentru mascarpone)
Pentru decor
  • 100 g coacăze roşii proaspete
Mod de preparare
Începem cu prepararea cremei pentru a avea timp să se răcească la frigider cât timp noi ne vom ocupa de blat şi de sirop.
crema
  1. Ciocolata se mărunţeşte cât se poate cu ajutorul unui cuţit, apoi o topim la bain marie sau în cuptorul cu microunde. Nu trebuie să fie fierbinte, ci doar să ajungă în faza lichidă.
  2. Frişca o batem cu o lingură de zahăr pudră până când se întâreşte frumos.
  3. Amestecăm brânza mascarpone cu zahărul pudră. Adăugăm ciocolata lichidă şi omogenizăm.
  4. Încorporăm frişca bătută în crema de mascarpone cu ciocolată şi o dăm la rece până când terminăm blatul şi siropul.
Blaturi
  1. Topim cubuleţele de unt şi bucăţile de ciocolată la bain marie.
  2. Lăsăm amestecul să se răcească câteva minute, apoi adăugăm ouăle bătute, zahărul şi făina amestecată cu praful de copt.
  3. Omogenizăm foarte bine compoziţia şi o turnăm în mod egal în cele două forme-inimă.
  4. Lăsăm blaturile la copt cam 15-20 de minute sau până trec testul cu scobitoarea.
  5. Scoatem blaturile din forme şi le lăsăm la răcit. Când s-au răcit de tot, le tăiem în două păţi egale pe orizontală.
Sirop
  1. Punem la fiert jumătate de cană de apă (100 ml) cu 2 linguri de zahăr. Lăsăm să fiarbă la foc mic până când vedem că siropul începe să se lege. Îl dăm deoparte şi îl lăsăm să se răcească, apoi adăugăm esenţa de rom.
Asamblarea
  1. Insiropăm prima jumătate de blat, peste care punem jumătate din crema de ciocolată. Presăraţi din loc în loc câteva bobiţe de coacăze.
  2. Însiropăm şi a doua jumătate de blat, o aşezăm peste stratul de cremă şi deasupra punem crema de ciocolată rămasă. Eu nu am nivelat-o, ci cu ajutorul unei linguri, am creat nişte "valuri" de ciocolată.
Decorare
  1. Puneţi deasupra valurilor de ciocolată un ciorchine micuţ de coacăze.
  2. Lăsaţi la frigider minim2-3 ore înainte de servire ca să se îmbine frumos toate gusturile.
3.5.3208

Sunt sigură că o să vă placă!

Tortuleţ cu ciocolată

Nu uitaţi că reţeta de tort cu ciocolată şi coacăze roşii poate fi printată pentru a fi preparată  mai uşor sau să o păstraţi pentru mai târziu.

Poftă bună!

Filed Under: Deserturi, Torturi Tagged With: ciocolata

« Brioşe Dukan cu brânză şi chimen
Mozaicul lunii Iunie 2014 »

Reader Interactions



Comments

  1. Claudia

    June 28, 2014 at 09:41

    Daca a mai ramas o bucatica si pentru vizitatori ma inscriu pe lista 😉

    Reply
    • Iuliana

      June 28, 2014 at 09:44

      Chiar daca nu a ramas, la cat de usor se face, pana ajungi tu la noi, facem altul 😉

      Reply

Aştept cu drag comentariile voastre: Cancel reply

Primary Sidebar

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Bună,
Sunt Iuliana, gazda ta pe Bucate Aromate.
Îți multumesc pentru vizită. Sper să găsești în colecția mea de rețete inspirație pentru meniul familiei tale.
Dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici.




Fii primul care primește rețetele

Introdu aici adresa ta și vei primi fiecare rețetă pe e-mail, imediat după publicare

Blenderul meu performant G21 Perfect Smoothie Vitality

G21_blender_perfect_smoothie_vitality

Prietenii mei, responsabili cu aromele de pe blog

Fotografiile mele și aici:

logo foodelia

Footer

Hai pe Instagram!

  • Totul e bine când se termină cu bine. Și cu bun! 🍰 🍓
 Rețeta celei mai simple tarte cu frișcă și căpșuni, vine cât de curând, aveți puțintică răbdare, da? 😀
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #behindthescene #inculise #fotografieculinara #nikonromania #nikon35mm #desertcufrisca #desertuldeazi #retetazilei #reteterapide #retetesimple #gatimacasa #tartacucapsuni #desertcufructe #capsuni #cevabun #cevadulce #foodpost #foodshare #foodphoto #foodphotography #ilovemynikon
  • Cam ce credeți că se petrece aici? 😍
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #desertuldeazi #desertcufructe #desertcucapsuni #capsuni #primavara #retetazilei #retetesimple #retetesanatoase #gatimacasa #cevabun #cevadulce #dinbucatariamea #inthemaking #inthekitchen #dessertphotography #dessert #stawberry #food #foodpost #foodphotography #foodshare
  • Cina e gata! E simplă și de-li-cioa-să 😍
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#solarisbelsugdinnatura #bucatearomate #solarisplant #salata #osalatăpezi #retetazilei #retetesanatoase #retetesimple #mancaresanatoasa #gatimacasa #salad #foodpost #foodphoto #foodphotography #salad #tunasalad
  • Hei, tu! Da,da, tu! 🤗 Te așteaptă ceva bun pe blog! E cu somon afumat, rucola și ouă de prepeliță! #linkinbio👉💻 #gustare #cevabun #bucatearomate #ceavemlapranz #retetazilei #retetepescaresti #retetesanatoase #retetesimple #reteterapide #reteteromanesti #blogculinar #fotografieculinara #nikonromania #nikon35mm #somonafumat #ouadeprepelita #tasty #somonfume
  • Amatori de o ciulama? 
V-am lăsat #linkinbio👉💻 .
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #selgroscautapasiunea #pentrupasionați #gusturiromanesti #retetazilei #retetetraditionale #retetesanatoase #retetesimple #reteteromanesti #ceavemlapranz #ceavemlacina #mancaresanatoasa #mancareromaneasca #traditii #vegetarian #meniu #meniuvegetarian #ciulama #sparanghel #gatimacasa
  • Vă doresc tuturor sărbători binecuvântate și lumină în suflete! .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #paste #paste2018 #sarbatoripascale #sarbatori #pastefericit #cozonac #ouarosii #lalele #primavara #pasteortodox #orthodoxeaster #orthodoxeaster2018 #happyeaster #redeggs
  • Declar deschis sezonul panseluțelor, petuniilor și mușcatelor de balcon🌷🌻🌸💐🏵️🥀
Voi cum stați la capitolul ăsta? 😀
#primavara #balconulmeu #muscate #panselute #floridebalcon #terasamea #avenitprimavara #flowerpower #mybalcony #geranium #springflowers #springishere

Follow Me!

Copyright

Toate articolele(text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului Bucate Aromate. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Poți cumpăra fotografiile mele de aici:

Royalty Free Stock Photos

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Despre cookies

Copyright © 2018 · Foodie Pro & The Genesis Framework