Ei bine, doamnelor şi domnilor, am descoperit în sfârşit couscous-ul! Sau cuşcuş-ul, mai pe româneşte. Aveam demult în plan să îl încerc, dar nu ştiu cum s-a făcut că nu a intrat deloc în reţetele mele până acum. Noroc cu Divella că mi-a trimis 2 cutii cuşcuş instant spre testare şi aşa am descoperit şi eu cât e de uşor de preparat (vorba vine, că de fapt se prepară singur) şi cât de bun este. Pentru că nu mai aveam răbdare, prima reţetă în care l-am folosit a fost una extrem de simplă şi rapidă, că doar asta e caracteristica blogului, nu-i aşa? Am hidratat cuşcuş-ul în lapte aromat şi l-am asortat cu zmeură proaspătă. Rezultatul? O budincă de cuşcuş cu zmeură, de excepţie! Timp de preparare? Păi să zic...7 minute. 2 minute a durat să încălzesc laptele şi 5 minute să se hidrateze cuşcuş-ul, aşa cum promiteau instrucţiunile de pe cutie pe care sinceră să fiu, iniţial le-am citit cu o urmă de scepticism.
Nu ştiu alte mărci cum sunt, dar cuşcuş-ul de la Divella testat de mine chiar e gata în 5 minute şi din cât e de mărunţel în stare uscată, după hidratare rezultă o pufoşenie delicată şi tare gustoasă. Abia aştept să îl încerc şi în reţete sărate. Deocamdată să vă spun cum am făcut budinca de cuşcuş cu zmeură. De fapt cum s-a făcut ea singură, că eu doar am ajutat-o foarte puţin 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru 2 porţii
- 100 g cuşcuş
- 100 ml de lapte (degresat am folosit eu, dar cred că iese chiar mai gustoasă cu lapte gras)
- 3 linguri de zahăr vanilat
- ½ de linguriţă coajă rasă de lămâie
- ½ de linguriţă de unt
- zmeură proaspătă
Instrucțiuni de preparare
- Încălziţi laptele folosind un vas suficient de încăpător. Nu e nevoie să dea în fiert, ci doar să fie fierbinte.
- Daţi deoparte, dizolvaţi zahărul vanilat şi adăugaţi coaja de lămâie rasă.
- Adăugaţi cuşcuş-ul peste lapte amestecând uşor şi lăsaţi-l la hidratat 2 minute.
- Puneţi din nou vasul pe foc şi încălziţi timp de 3 minute la foc foarte mic. Nu este nevoie de mai mult.
- Adăugaţi untul şi amestecaţi cu o furculiţă ca să se desprindă bobiţele unele de altele.
- Lăsaţi să se răcorească puţin şi aşezaţi în pahare un strat de cuşcuş, un strat de zmeură, încă unul de cuşcuş, iar deasupra decoraţi cu zmeură şi frunzuliţe de mentă.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Asta-i tot. N-am avut dreptate că se face singură? În plus e delicioasă şi arată minunat! 🙂
Nu uitaţi că la nevoie, puteţi printa reţeta de budincă de cuşcuş cu zmeură.
Poftă bună!
Mary Udrea
Ce idee de budinca mi-ai dat! Pup!
Iuliana
E atat de usoara si de buna! Ma bucur ca te-am inspirat. Pup si eu 🙂
Andreea Denisa
mmmm ce bine arata si foarte usor de facut!
Iuliana
Multumesc, Andreea. Si e foarte-foarte bun! 🙂
Claudia
Nici eu nu am incercat pana acum cus cus. Nu am avut ocazia 🙂 Dar acum, dupa ce am vazut reteta ta atat de simpla sigur il trec pe lista de cumparaturi. Doar sa gasesc pe la noi marca asta, Divella 😉
Iuliana
Gasesti Divella la Kaufland sau la supermarketurile mari. Nici eu nu incercasem cuscus-ul, dar acum ma tot joc cu el si-mi placeee... 🙂