Am făcut reţeta asta de bulgăraşi în week-end spre deliciul tuturor comesenilor care s-au nimerit prin preajmă, dar abia acum, când m-am apucat să o scriu, mi-am dat seama ce puţine ingrediente are. Le numeri pe degetele de la o mână! Şi totuşi ce bunătate! E o reţetă fix pe gustul meu: simplă, ieftină şi delicioasă 🙂
Mod de preparare bulgăraşi de mămăliguţă cu caşcaval
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 350 g mălai
- 1 litru de apă
- caşcaval
- smântână sau iaurt
- un praf de sare
Instrucțiuni de preparare
- Se pune apa la fiert cu un praf de sare.
- Când apa dă în clocot se adaugă mălaiul în ploaie fină amestecând continuu cu un tel să nu facă cocoloaşe.
- Lăsaţi mămăliga să fiarbă la foc mediu, amestecând din când în când cu telul până când se îngroaşă, apoi merge mai uşor cu o lingură de lemn.
- După ce s-a îngroşat, mai lăsaţi mămăliga pe foc încă 15 minute, apoi o răsturnaţi şi o lăsaţi să se răcorească cât să nu vă mai frigă la mână. Eu am lăsat-o să se răcească de tot. A fost mai puţin maleabilă, dar m-am descurcat cu ea aşa.
- Formaţi bulgăraşi cât doriţi de mari şi în fiecare introduceţi un cubuleţ de caşcaval de mărime potrivită.
- Puneţi bulgăraşii la copt pe ambele părţi pe un grill sau chiar pe un gratar cu lemne dacă aveţi posibilitatea asta.
- Bulgăraşii se servesc fierbinţi, presăraţi cu caşcaval ras şi cu smântănă sau iaurt.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Caşcavalul se va topi în interior şi va fi delicios. Noi preferăm să servim bulgăraşii cu iaurt sau chiar cu lapte bătut pentru că ne place contrastul dintre mămăliguţa pufoasă şi lactatele puţin acrişoare şi acide. Puteţi pune şi un cub mic de unt deasupra fiecărui bulgăraş chiar înainte de servire. Le va da o aromă superbă!
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de bulgăraşi cu mămăliguţă şi caşcaval pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
Claudia
Ce draguti sunt! Si cu siguranta foarte gustosi 🙂
Iuliana
Da, asta e principala lor calitate: sunt buuuuni 🙂