Ştiu că pentru mulţi drobul este doar o mâncare specifică Paştelui şi se face numai din măruntaie de miel, dar nouă ne place şi drobul de pui la care mai adăugăm câteva legume. E la fel de gustos şi de aspectuos, dar parcă mai uşor de digerat decât drobul de miel. Este excelent dimineaţa la micul dejun, dar şi ca aperitiv pe o masă festivă, de exemplu.
Mod de preparare drob de pui cu legume
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 500 g ficăţei de pui
- 300 g pipote+inimi pui
- 200 g piept de pui
- 4 ouă crude
- 3 ouă fierte
- 100 g de ciuperci
- 1 ceapă uscată
- 2-3 fire de ceapă verde
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei gras (de preferat roşu)
- 50 ml de ulei
- mărar proaspăt
- sare (piper - după gust)
Instrucțiuni de preparare
- Pipotele, inimile şi ficăţeii se spală foarte bine în mai multe ape şi se curăţă de membrane.
- Pipotele şi inimile se pun la fiert împreună cu pieptul de pui, în acelaşi vas.
- Ficăţeii îi fierbem separat pentru că au timp de fierbere mai scurt.
- Avem grijă ca din când în când să îndepărtăm spuma care se formează deasupra.
- Când ficăţeii şi carnea sunt fierte, se scurg de apă, se lasă să se răcorească puţin, apoi se toacă la robot sau prin maşina de tocat.
- Ceapa uscată, ardeiul şi ciupercile se taie cubuleţe, usturoiul se trece prin presă şi se călesc împreună câteva minute până când încep să se înmoaie, apoi se dau deoparte şi se lasă la răcit.
- Se amestecă legumele călite cu carnea tocată, se adaugă ceapa verde tăiată rondele, mărarul tocat mărunt şi cele 4 ouă bătute. Se condimentează cu sare şi piper după gust şi se amestecă până obţinem o compoziţie omogenă.
- Se ung cu ulei şi se tapetează cu făină (sau cu hârtie de copt) două forme de chec. Se toarnă jumătate din compoziţia de drob în cele două forme, se aşează pe lungimea formelor jumătăţi de ou fiert, apoi se toarnă deasupra restul de compoziţie.
- Se nivelează pasta de drob având grijă să nu lăsăm goluri şi se bagă la copt în cuptorul în prealabil încins. E gata cam în 35-40 de minute.
- Se scoate drobul din cuptor şi se lasă la răcit în tavă. Atenţie, drobul va fi foarte fraged şi se va rupe dacă încercaţi să îl scoateţi din formă înainte să se răcească complet.
- Se feliază când este rece şi se poate păstra câteva zile la frigider, învelit în folie alimentară ca să nu se usuce.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Poftă bună la drob de pui cu legume!
Cristina
Chiar mi-ai dat o idee buna! Asta le fac si eu baietilor in week-end!
Iuliana
Iar eu ma gandesc sa fac ouale-dovleac pe care le-am vazut azi la tine 🙂
Cristina
F.gustos si light , un aperitiv deosebit
Iuliana
Multumesc, Cristina 🙂
Claudia
Super ideea. Si ce bine arata! Trebuie sa il incerc si eu 🙂
Iuliana
E foarte bun si o alternativa sanatoasa de mic dejun sau gustare pentru carnivorii familiei, ca mai avem si din astia 😀