Omletele sunt un mic dejun consistent şi delicios şi cu atât mai echilibrat dacă au şi legume în compoziţie. Dacă mai ai şi altceva de făcut în graba dimineţii şi nu vrei să stai cu ochii pe ea ca să o întorci pe partea cealaltă, soluţia ideală e omleta la cuptor, iar eu aşa o fac de cele mai multe ori. În plus, mi se pare că în felul ăsta iese mai pufoasă.
Mod de preparare omletă la cuptor cu roşii şi broccoli
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru o porţie
- 2 ouă
- ½ de roşie
- 3-4 bucheţele mici de broccoli
- 1 linguriţă de parmezan
- puţin unt pentru uns forma
- sare (piper)
Instrucțiuni de preparare
- Bucheţelele de broccoli se scufundă pentru 1 minut în apă clocotită cu puţină sare. Se scot şi se scurg bine.
- Se bat ouăle, cu sare şi piper după gust.
- Se adaugă parmezanul ras fin.
- Se toarnă ouăle într-o formă unsă cu unt care va merge la cuptor.
- Deasupra se aşează feliile de roşie şi bucheţelele de broccoli.
- Cuptorul trebuie să fie în prealabil încins. Se coace omleta timp de 15-20 minute la 180 de grade.
- Se scoate pe farfurie şi se serveşte caldă sau rece.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de omletă la cuptor cu roşii şi broccoli pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
Iuliana
Multumesc Andreea, ma bucur ca ti-a placut 🙂
andreeadenisa03a
Super buna!!
Claudia
Foarte bune omletele facute la cuptor. Am facut si eu cu dovlecei. Cu broccoli inca nu am incercat deci o trec pe lista 🙂
Iuliana
La mine urmatoarea pe lista de dorinte e cea cu dovlecei 🙂