Fasolea e...fasole 🙂 şi cred că tot românul ştie cum să o facă. Mai ales că e bună oricum, fie că e în ciorbe sau la felul doi, de post sau cu un cârnăcior alături. După câte reţete cu fasole am pe site, cred că e evident că sunt fan declarat al proteinelor vegetale, nu-i aşa?
Reţeta de azi nu e mult diferită faţă de o iahnie de fasole obişnuită, ci este doar condimentată diferit şi un pic mai îndrăzneţ. Pişcă puţin la limbă, dar numai puţin de tot şi dacă o serviţi cu niște castraveciori muraţi, picanţi şi ei, sau cu o salată verde şi cu pâine proaspătă şi pufoasă cu care să întingeţi în zeama acrişoară de roşii, e nemaipomenită!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru 2 porţii
- 1 conservă de fasole gata fiartă (a mea avea 420 g)
- 1 conservă de roşii tocate
- 1 ceapă mijlocie
- 2 căţei de usturoi
- 50 ml de ulei de măsline
- ½ de linguriţă de boia de ardei dulce
- 1 vârf de linguriţă de ardei iuţi uscaţi şi măcinaţi
- 1 vârf de linguriţă de piper mozaic (alb, roşu şi negru)
- 1 vârf de linguriţă oregano uscat
- sare după gust
- câteva frunzuliţe de oregano proaspăt pentru decor
Instrucțiuni de preparare
- Ceapa tocată mărunt se căleşte 2-3 minute în uleiul de măsline doar cât să se înmoaie puţin şi să îşi lase aroma. Se adaugă şi usturoiul trecut prin presă şi se lasă doar câteva secunde la călit pentru că se arde foarte repede.
- Se toarnă roşiile tocate peste ceapa şi usturoiul călite şi se condimentează cu toate mirodeniile de mai sus: ardei iute, piper, sare, boia de ardei, oregano uscat, Bineînţeles că vă puteţi juca cu proporţiile acestora dupa propriul gust, mai iute, mai puţin iute, cum vă place.
- Răsturnaţi conserva de fasole scursă de lichid peste sosul de roşii, lăsaţi să dea câteva clocote, apoi stingeţi focul şi lăsaţi-o deoparte 5-10 minute să se răcorească puţin şi să se îmbine frumos toate aromele.
- Presăraţi cu oregano proaspăt şi serviţi cu curaj 🙂
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Puteţi printa reţeta de fasole picantă pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete aromate pentru mai târziu.
Poftă bună!
TeoBucatar
Arata foarte bine!
Iuliana
Mulțumesc, Teo!
Claudia
Si preferata mea 🙂 Si daca mai e si picanta.... mi-ai facut o pofta...... :)))
Iuliana
Pai vino incoace ca imediat pun sa fac alta 🙂