Vă place păstrăvul? Dacă vă place, am pentru voi o reţetă uşoară, de păstrăv la tavă înveselit cu legume şi ierburi aromate. E delicioasă şi se face foarte repede, în jumătate de oră vă puteţi aşeza la masă pregătiţi să vă lingeţi pe degete după aşa o bunătate 🙂
Mod de preparare păstrăv la tavă cu legume aromate
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru 2 porţii
- 2 păstrăvi potiviţi
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras verde
- 1 ceapă
- 3-4 căţei de usturoi
- 2 roşii mari (bine coapte)
- o lămâie
- aprox. 100 ml de ulei
- sare şi piper după gust
- ierburi aromatice: cimbru (coriandru, rozmarin - aprox. 1 linguriţă din fiecare)
- pătrunjel verde pentru decor
Instrucțiuni de preparare
- Păstrăvii evisceraţi, spălaţi bine în mai multe ape, se usucă cu un şervet de hârtie, se stropesc cu puţin ulei şi cu zeamă de lămâie.
- Se condimentează atât la exterior cât şi la interior cu sare, piper şi ierburile aromatice din listă.
- Se unge unge o tavă cu ulei, se aşează toate legumele tăiate felii sau rondele după caz (inclusiv usturoiul şi felii de lămâie), se presară puţină sare şi se aşează păstrăvii peste stratul de legume. Dacă doriţi, puteţi adăuga 4-5 linguri de apă. Eu nu am pus, şi-au lăsat legumele şi peştele suficientă apă cât să se formeze un sos în combinaţie cu uleiul de pe fundul tăvii.
- Se acoperă tava cu o folie de aluminiu şi se dă la cuptorul încins la 180 de grade pentru 20 de minute.
- Se îndepărtează folia de aluminiu, se stropesc peştii cu sosul format în tavă şi se mai lasă încă 10 minute la cuptor ca să se rumenească puţin deasupra.
- Se servesc cu pătrunjel proaspăt tocat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de păstrăv la tavă cu legume aromate pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
Gabi
Îmi amintesc întotdeauna că primadată când am gătit păstrăv, l-am gătit după această rețetă și de atunci repetăm experiența. Mulțumim!
Iuliana Sbîrnea
Tare mult mă bucur că a ieșit atât de bine încât vă doriți să repetați rețeta! Mulțumesc frumos pentru comentariu. Numai bine!
Mihaela
Ce pozeeee, imi ploua in gura de pofta!
Iuliana
Fuga in piata dupa pastrav si gata, trece pofta :))
Maria Florea
Toate retetele tale sunt cu aroma de vara...
Chiar azi am cumparat pastrav din Lidl,il voi pregati dupa reteta ta.
Iuliana
Ma bucur ca te-am inspirat, Maria! Sper sa iti placa reteta. Pofta buna! 🙂
Claudia
A mai ramas ceva si pentru mine? 🙂
Ca peste asa bun se pare ca eu mananc doar cu ochii :)))))
Iuliana
Acu' fug in piata si iau unul special pentru tine! 🙂