Ce poţi face cu câteva ciuperci rămase după ce ai gătit reţeta de cuşcuş cu ciuperci şi legume şi nişte brânzeturi diferite, ascunse şi ele prin frigider?
Te gândeşti că brânza se combină perfect cu ciupercile, mai adaugi ceva legume de umplut pălăriile, ceva condimente şi gata, te bucuri de rezultat. Căci el, rezultatul improvizaţiei, s-a dovedit a fi pur şi simplu delicios pentru o cină în doi 😉
Dacă vă place rețeta aceasta, trebuie neapărat să o încercați și pe cea de ciuperci la tigaie cu ceapă verde și usturoi. E la fel de bună și de rapidă! 😉
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru 2 porţii
- 8 ciuperci brune sau Champignon
- 2 fire de ceapă verde
- 1 căţel de usturoi
- 1 morcov mic
- ¼ de ardei gras
- 50 ml de ulei
- 50 g caş de vaci
- 50 g telemea de vaci
- 20-25 g parmezan ras pentru topping
- sare (piper, cimbru - după gust)
- pătrunjel verde pentru decor
Instrucțiuni de preparare
- Spălăm ciupercile, iar codiţele nu le aruncăm, ci le tocăm mărunt şi le punem la călit în ulei împreună cu restul legumelor. Condimentăm cu sare, piper şi puţin cimbru verde sau uscat, cum aveţi.
- Aşezaţi pălăriile ciupercilor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Caşul de vaci tăiat cuburi se distribuie egal în pălăriile ciupercilor, se adaugă peste el legumele călite, iar deasupra se presară cu telemea rasă.
- Se dau ciupercile umplute la cuptorul preîncălzit la 200 de grade şi se lasă 30 de minute, timp în care brânzeturile se vor topi iar ciupercile se vor înmuia şi se vor rumeni frumos pe margini.
- Se servesc cu parmezan ras şi decorate cu frunzuliţe de pătrunjel verde.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de ciuperci umplute cu legume şi brânzeturi pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Daca tii post sau esti vegetarian, poate iti place mai mult reteta de ciuperci gratinate cu legume si branza tofu. Merita sa o incerci! 😉
Poftă bună!
Cristina P.
Hai ca ti-am luat retetele la rand. Una mai buna ca alta!
Claudia
Mmmm, ce bune sunt ciupercutele umplute cu orice. Am avut o perioada cand saptamanal gateam ciupercute umplute ba cu una, ba cu alta. Ar trebui sa reiau obiceiul pentru ca sunt gustoase si sanatoare 🙂
Iuliana
Si noua ne plac umplute cu ...orice 🙂
Popa Ion Bogdan
Par delicioasase!!!
Iuliana
Asa si sunt! 🙂