• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Bucate Aromate

reţete simple pentru familie şi prieteni

Mă găsești și aici

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Home
  • Reţete
  • Despre
    • Autoarea blogului
    • Colaboratori
    • Politica Cookies
    • Politica de confidenţialitate
  • Resurse
    • eBooks gratuite
    • Articole utile
    • Reportaje, călătorii
  • Întreabă-mă
  • Contact
  • Aperitive
  • Supe şi ciorbe
  • Feluri de bază
    • Mâncăruri cu carne
    • Gata în 30 de minute
    • Retete vegane (de post)
    • Reţete cu peşte şi fructe de mare
    • Rețete vegetariene
    • Salate
    • Paste şi pizza
    • Tarte sărate
  • Deserturi
    • Checuri, cozonac, brioşe
    • Deserturi de casă
    • Deserturi de post
    • Fursecuri, biscuiţi, cornuleţe
    • Îngheţată şi deserturi la pahar
    • Prăjituri şi tarte
    • Torturi
  • Băuturi
  • Pâine de casă
  • Din cămară
  • Cum se face?

Friptură de pasăre la tavă cu salsa de legume

August 1, 2015 by Iuliana 2 Comments

Mergi direct la rețetă

Friptură de pasăre la tavă cu salsa de legume

Azi avem în meniu o friptură delicioasă din carne de pasăre cu multe legume de sezon primprejur, asezonată cu ierburi aromatice şi stropită cu putin vin alb. O bunătate, veţi vedea!

Friptură de pasăre la tavă cu salsa de legume
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Friptură de pasăre la tavă cu salsa de legume

Categorie: Feluri de baza
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

pentru 4 porţii

  • 4 bucăţi de carne de pasăre după preferinţe (pulpele, partea din spate, pieptul)
  • 400 grame de ciuperci
  • 4 roşii mari cărnoase
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 ardei graşi verzi
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 50 ml de supă de pui
  • 50 ml vin alb
  • 2-3 linguri de ulei - pentru uns tava
  • ierburi aromatice: cimbru oregano, rozmarin - câte o linguriţă din fiecare
  • sare şi piper proaspăt măcinat - după gust
  • pătrunjel proaspăt pentru decor

Mod de preparare

  • Se taie ardeii, ceapa şi morcovul rondele, ciupercile şi roşiile în cuburi potrivit de mari, iar usturoiul se mărunţeşte cu cuţitul sau se dă pe răzătoarea specială.
  • Se unge o tavă cu ulei, se pun toate legumele în tavă şi se aşează bucăţile de carne peste legume. Se condimentează cu sare, piper şi ierburile aromate din listă.
  • Turnăm vinul, supa de carne (poate fi şi de legume dacă nu aveţi sau puneţi doar vin alb), acoperim cu o folie de aluminiu şi dăm tava la cuptor pentru 30 de minute.
  • Îndepărtaţi folia de aluminiu şi mai lăsaţi friptura la cuptor încă 15 minute până scade sosul şi se rumeneşte carnea.
  • Serviţi cu pătrunjel proaspăt tocat.

Notă

Pentru că eu am folosit la această friptură carne de găină bătrână, crescută la ţară, din aia care fierbe greu din cale-afară, dar face supa bună ;), a trebuit să o fierb înainte. O parte din supa rezultată, am folosit-o la această reţetă, restul am pus-o într-un pet de 500 ml şi am băgat-o la congelator în aşteptarea vreunei supe, sos sau pilaf. Dacă folosiţi carne de pui cumpărat din magazin, nu e nevoie să o fierbeţi, pentru că se face foarte repede şi va fi foarte fragedă oricum, deşi nu va avea nicidecum gustul celei de ţară.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Friptură de pasăre la tavă cu salsa de legume

Friptură de pasăre la tavă cu salsa de legume

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de friptură de pasăre la tavă cu salsa de legume pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

Poftă bună!

Filed Under: Feluri de bază, Mâncăruri cu carne Tagged With: carne de pasare

Previous Post: « Îngheţată cu unt de arahide şi ciocolată
Next Post: Rigatoni cu sos de roşii, ciuperci şi mult busuioc »

Reader Interactions

Vrei să afli când apare o rețetă nouă?

Introdu adresa de email în caseta de mai jos și abonează-te



Comments

  1. Claudia

    August 1, 2015 at 13:46

    Buna, buna! Foarte buna! Am facut si eu dar cu carne de porc. Am sa incerc si cu carnita de gaina de curte cand ma indur sa tai una 😉

    Reply
    • Iuliana

      August 2, 2015 at 21:14

      Bun, atunci facem schimb de retete si ramane sa incerc si eu cu carne de porc 🙂

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bună,
Sunt Iuliana, gazda ta pe Bucate Aromate.
Îți multumesc pentru vizită. Sper să găsești în colecția mea de rețete inspirație pentru meniul familiei tale.
Dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici.

Categorii de rețete

eBooks gratuite pentru cititori

gata in 30 de minute




cum se face

paine de casa

din camara

Footer

Faci ceva dulce azi?

Rulada cu serbet de trandafiri

Ruladă cu șerbet de trandafiri

Ștrudel cu dovleac și scorțișoară

Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

Cornuri cu mere si stafide

Cornuri cu mere și stafide (pariziene)

Chec din albusuri cu cacao si fulgi de migdale

Chec din albușuri cu cacao și fulgi de migdale

Tiramisu la pahar

Tiramisu la pahar? Nimic mai simplu!

Alege desertul de aici →

Nu știi ce să gătești azi?

Paste cu creveti congelati si rosii cherry

Paste cu creveți congelați și roșii cherry

Mancare de linte cu carnati

Mâncare de linte cu cârnați (pregătită la multicooker)

Pastrav la cuptor pe pat de ceapa

Păstrăv la cuptor pe pat de ceapă și rondele de cartofi

Orez cu cârnați și ardei kapia

Orez cu cârnați și ardei kapia

Ceapa marinata in vin rosu

Ceapă marinată în vin roșu cu mirodenii

Falafel

Falafel, de fapt niște chifteluțe vegane din năut crud

Caută inspirație aici →

Etichete

afine ardei ardei gras bauturi racoritoare branza branza de vaci busuioc cacao caise capsuni carne de pasare carne tocata cartofi ciocolata ciuperci dieta Dukan dovlecei frisca iaurt lamaie lapte legume maia naturala mascarpone mere miere migdale morcov mozaicul lunii nuci orez oua paste peste rosii scortisoara Selgros smantana solaris supa-crema tarte dulci unt usturoi vanilie zmeura

Hai pe Instagram

  • Gata, în sfârșit rulada cu șerbet de trandafiri a văzut lumina blogului!
..........🌹.........
Recunosc că sunt fan rulade, așadar poate că sunt subiectivă, dar cea de azi e atât de fină și de aromată, un vis! ..........🌹..........
Iar ca manoperă, nimic mai simplu: un pandișpan, cremă de șerbet amestecat cu mascarpone și că decor, un strat generos de frișcă. Atât! 😉
Rețeta e pe blog, linkul e la profil.
............🌹..........
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #desert #rulada #cegatimazi #cegatim #cevadulce #retete #retetesimple #gatimacasa #şerbet #blog #fotografieculinara #blogculinar #bloguriromanesti #reteteromanesti #frisca #trandafiri #goodfood #dessertporn #dessertphotography #instafood #instasweet
  • Lintea roșie nu e roșie. E portocalie ❤️
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #reretesimple #retereculinte #linterosie #linte #cemancam #meniulzilei #bloguriromanesti #bloggericulinari #blogcuretete #meniuvegan #vegan #fotografieculinara #inthemaking #inthekitchen #cooking #ilovecooking #veganfood #lentils #redlentils
  • Cândva, demult, parcă într-o altă viață, făceam deserturi și fotografii (mai) frumoase.
-------📸-------
Acum nu mai găsesc timp și energie pentru opere de artă. Nu-mi doresc decât mâncare simplă, rapidă și cinstită pe care o fotografiez rapid chiar înainte să  o duc la gură 😂 -------------------
Rulada asta e de vreo 2ani pe blog. E cu un gem de căpșuni din cămară și cremă de vanilie. Îmi amintesc că a fost bună 🙂
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #bucuriisimple #retete #desert #blogcuretete #bloguriromanesti #blogculinar #cevadulce
  • Până îmi revin eu după binemeritata vacanță, mă gândesc să vă arăt acest ștrudel cu umplutură generoasă de dovleac și aromă sublimă de scorțișoară. -----------
Nu de alta, dar poate ați uitat vreun dovleac în balcon sau vreo pungă gata pregătită în congelator 😉
------------
Am lăsat rețeta la profil, să fie acolo! 📝
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #desert #strudel #strudelcudovleac #retete #retetesimple #dovleacplacintar #cegatim #cegatimazi #dincuptor #mancaruriromanesti #mancare #blogcuretete #blogculinar #bloguriromanesti #desert #desser#dessertphotography #dessertpic #somethinggood #somethingsweet #pumpkin #pumpkinstrudel
  • Avantajul de a avea un site culinar, este acela ca atunci cand nu ai timp (sau chef) de gatit, te poti hrani cu amintirea minunilor pe care le faceai odata :)) Cea din fotografie s-a numit la vremea ei "cheese cake cu caramel si nuci pecan" si a fost extraordinar.
Daca aveti timp, dati-i o sansa. O sa va placa! 
Reteta e pe site, linkul e in bio :)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #cheesecake #caramel #caramelsauce #desert #goodfood #retetesimple #tort #gatimacasa #blogculinar #fotografieculinara #fotografiedeprodus #nikon #nikon35mm18 #foodphoto #foodphotograpy #photographer #pecan #dessert #instafood #stillifephotography
  • Ei bine, sunt în măsură să vă informez că tortul fără coacere, fără fierbere, fără riscuri și fără stres, chiar există! Îl găsiți la mine pe blog.
Nu că l-aș fi inventat eu, dar orișicât! 😂
PS: Linkul e la profil, da? .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #tiramisu #tiramisu🍰 #tiramisulover #desert #cevadulce #cevabun #retete #blogculinar #fotogratieculinara #gatimacasa #bloguriromanesti #cegatimazi #mascarpone #savoiardi #food #dessert #foodphotoshoot #foodphoto #foodphotography #instagood #macrophotos #macrofood #nikon #nikon40mm #recipe #recipedeveloper #cooking #easyrecipe
  • Cornuri rumene și pufoase, umplute cu mere și stafide. 
Ce zici, te mulțumești doar cu unul? 😃
PS: Rețeta știți voi unde e 😉
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #cornuri #micdejun #facutincasa #gatimacasa #cegatimazi #cegatim #retetesimple #reteteromanesti #mancaruriromanesti #dincuptor #dinbucatariamea #fotogratieculinara #blogculinar #bloggericulinari #breakfast #watsforbreakfast #baking #dessertphotography #frommyoven #foodstagram #lifestyle #happyliving #happymoments

Urmărește-mă și acolo!

Copyright

Toate articolele(text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului Bucate Aromate. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica de confidenţialitate

Politica Cookies

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor, vedeți: Politica de utillizare cookie-uri

Copyright © 2019 · Foodie Pro & The Genesis Framework