Cea mai simplă rețetă de ciorbă. Cu multe legume, e o minune și caldă, dar parcă mai ales a doua zi, rece, direct de la frigider, însoțită de un boț de mămăliguță.
Mod de preparare ciorbă simplă de legume
Modul de preparare este la fel de simplu ca la orice ciorbă fără carne. In caz de nevoie, vezi aici cum se prepară mămăliga, rețeta de bază pe care trebuie să o știe orice gospodină.
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 1 rădăcina pătrunjel
- ½ țelină
- 1 ardei gras
- 50 g de mazăre
- 2 cartofi
- ½ de dovlecel
- 5 roșii bine coapte
- 30 g de orez
- sare și piper - după gust
- zeamă de lămâie - după gust
- leuștean sau pătrunjel proaspăt
- Spălăm legumele și le tăiem cuburi, iar roșiile le pasăm la blender sau le tăiem și pe ele cubulețe mici, după preferință. Eu le-am tăiat cuburi de data asta.
- Punem la fiert 3 litri de apă cu puțină sare și adăugăm ceapa, morcovul, ardeiul, rădăcina de pătrunjel, mazărea și țelina.
- Când morcovul s-a înmuiat, punem cuburile de cartofi și de dovlecei. Lăsăm să fiarbă încă 10 minute, potrivim gustul de sare și adăugăm roșiile și orezul.
- Când orezul s-a umflat, stingem focul, adăugăm zeama de lămâie după gust, verdeața tocată mărunt și putem, servi.
- Este excelenta și după ce s-a răcit, lângă o mămăliguță. In caz de nevoie, vedeți aici cum se face mămăliga 🙂
O să urmez rețeta ta întocmai pt. ca sotul meu nu prea agreează ciorbita de legume facuta de mine. Ma gandesc ca fac greseli pe undeva. Sper sa reusesc de data asta, sper sa nu fie vorba doar de lipsa celei mai tari legume – carnea. 🙂 Revin cu impresii.
Mda, e mai greu cu barbatii sa-i convingem ca si mancarurile fara carne sunt comestibile 🙂 Succes, te astept cu impresii.
Cred ca e cea mai buna ciorba, ciorba de legume. Noi facem des insa nu asa cu mazare si orez. Dar nu cred ca e o idee rea sa pun si mazare data viitoare 😉