Mai ţineti minte reţeta de chifteluţe dietetice de curcan? Cele coapte în cuptor, fără ulei, dar nemaipomenit de gustoase. Ei bine, am repetat reţeta cu mici modificări neesenţiale şi de data asta le-am făcut şi un sos de roşii aromat. Apoi le-am servit cu piure cremos de cartofi. Clasic şi bun 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Chifteluţe de curcan cu sos de roşii
Ingrediente
chifteluțe - aprox. 15 buc
- 500 g piept de curcan
- 1 ceapă
- 1 cartof
- 1 căţel de usturoi
- 2 ouă
- 1 vârf de linguriţă de cimbru uscat
- 1 vârf de linguriţă boia de ardei dulce
- sare şi piper după gust
sos de roșii
- 3 roşii bine coapte tăiate cuburi (sau o conservă de roşii)
- 100 ml supă de legume (supă de pui sau apă)
- 1 căţel de usturoi
- 50 ml ulei
- 1 linguriţă de zahăr
- 1 frunză mică de dafin
- sare şi piper după gust
Instrucțiuni de preparare
chifteluțe
- Pieptul de curcan se spală şi se toacă la maşina de tocat sau la robot. Se adaugă ouăle bătute, ceapa tocată foarte mărunt sau dată prin tocătorul electric, cartoful ras pe răzătoarea cu găuri mici, usturoiul trecut prin presă şi condimentele. Se frământă cu mâna ca să se omogenizeze compoziţia.
- Cu palmele umezite cu apă sau cu puţin ulei, se formează chifteluţele, apoi se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul încins la 180 de grade timp de 30 de minute, întorcându-le pe partea cealaltă după 15 minute.
- Cu 10-15 minute înainte să scoateţi chifteluţele din cuptor, apucaţi-vă să faceți sosul de roşii.
sos de roșii
- Roşiile trebuie să fie în prealabil opărite, curăţate de coajă şi pasate.
- Într-o tigaie încăpătoare se încinge uleiul, se rumeneşte foarte puţin usturoiul tocat foarte mărunt, apoi se adaugă roşiile, zahărul, supa de legume şi condimentele.
- Se pun chifteluţele calde în tigaie şi se lasă să fiarbă cu capac la foc mic timp de aproximativ 15 minute până când sosul scade şi ajunge la consistenţa dorită.
- Chifteluţele cu sos de roşii se servesc calde, cu o garnitură la alegere. Noi am ales piureul de cartofi făcut din cartofi fierţi şi pasaţi, unt şi lapte cald.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa chifteluţe de curcan cu sos de roşii pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
Claudia
Ce imi plac chiftelutele cu sos de rosii! Preferatele mele 🙂 Se pot pune si alaturi de niste paste 😉
Iuliana
Cred ca la tine am vazut reteta de chiftelute cu paste, nu-i asa? data viitoare asa le fac! 🙂