O bucată mare și cărnoasă de crap, scăldată în sos de roșii și legume presărat cu rondele de măsline Kalamata. Totul lângă o mămăliguță aburindă. Ce-ți poți dori mai bun, mai tradițional, mai sănătos, mai... continuați voi cu adjectivele, că eu mă duc să mă înfrupt din bunătatea asta 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru 3 porţii
- 500 g de carne de crap
- 100 g măsline fără sâmburi (feliate (eu am avut Kalamata))
- 2 morcovi
- 1 legătură de ceapă verde (doar partea albă)
- 3 căţei de usturoi
- ½ de ardei gras
- 200 ml suc concentrat de roşii
- 75 ml de ulei
- 3-4 felii de lămâie
- 1 frunză de dafin
- 1 linguriţă de cimbru uscat
- sare şi piper după gust
- pătrunjel proaspăt
Instrucțiuni de preparare
- Curățați peștele, îl spălați și îl porționați după numărul de porții, apoi îl condimentați pe toate părțile cu sare și piper după gust.
- Tocați nu foarte mărunt ardeiul gras și ceapa verde, iar morcovul îl dați pe răzătoarea cu găuri mari.
- Într-o tigaie, puneți uleiul la încins și căliți legumele de mai sus până când încep sa se înmoaie.
- Adăugați și bucățile de pește și lăsați-le la prăjit câte 5-7 minute pe fiecare parte, doar cât să își schimbe puțin culoarea și să prindă puțină crustă.
- Transferați totul într-un vas care va merge la cuptor. Eu am folosit un vas de Jena, dar la fel de bine poate fi și o tavă emailată sau chiar tigaia în care ați călit legumele.
- Adăugați sucul concentrat de roșii, o jumătate de pahar de apă, usturoiul tocat mărunt, frunza de dafin, cimbrul, feliile de lămâie și măslinele. Dacă e nevoie, mai potriviți gustul de sare și piper. Luați în calcul faptul că și măslinele pot fi destul de sărate.
- Dați vasul la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute, pană când scade sosul iar peștele capătă o culoare rumena și frumoasă.
- Presarăți cu pătrunjel proaspăt și serviți cu mămăliguță caldă.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de crap cu măsline la cuptor, pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
De asemenea, veți găsi pe blog o întreagă colecție de rețete pe bază de pește, foarte simple și gustoase Enjoy! 🙂
Corina
Am cumparat tot ce trebuie si maine il fac ca se mananca peste. multumim de idei, trece postul mai usor cand ai inspiratie asa buna.
Iuliana
Si eu multumesc. Sa-mi spui daca ti-a placut reteta dupa ce o prepari 🙂
Izabella
N-am mai mancat peste combinat cu masline dar vad ca arata foarte bine si cred ca e bun
Iuliana
Sa incerci reteta, sunt sigura ca te va convinge 🙂
Victor
Eu am reţetă pentru aşa ceva, de la medic, desigur, mi-a prescris un tratament intensiv de cel puţin patru mese cu medicamentul ăsta. 😀
Iuliana
Reteta de la medic e datorie curata! :))
Claudia
Iar peste? Ma omori cu retetele astea :))
Trebuie sa ma mobilizez sa fac si eu in weekend un crap cu masline ca prea arata bine.
Iuliana
Pai la cate dezlegari sunt in postul asta...tot mancam peste. Norocul nostru! 🙂