
Poate aţi remarcat cât de mult îmi plac supele-cremă. Şi supa de azi e tot o cremă, dar pe care am vrut-o puţin picantă şi căreia am simţit nevoia să-i adaug ceva mai multe arome decât de obicei. Dacă nu vă plac supele iuţi, puteţi renunţa la chilli sau să puneţi mai puţin, dar v-aş sfătui să nu renunţaţi la usturoiul sotat şi nici la seminţele de chimion care fac toată savoarea şi gustul deosebit al acestei supe.
"Cireaşa de pe tort" la supa asta sunt însă seminţele de pin (eu am avut de la Solaris), cu aroma lor untoasă, de nucă, care datorită vitaminelor, mineralelor şi proteinelor pe care le conţin vor asigura un aport sporit de energie, de care avem mereu atâta nevoie. Nu uitaţi de ele, crocante cum sunt, merg de minune în supica asta! 😉
Mod de preparare supă picantă de legume cu seminţe de pin
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
pentru 4 porţii
- 1 ceapă de mărime medie
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- 2 dovlecei
- 3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă seminţe de chimion
- 1 linguriţă pudră de chilli (sau după gust)
- 1 linguriţă de busuioc uscat
- 20 ml de ulei
- 1,2 l supă caldă de legume (sau de pui)
- 200 ml suc de roşii
- 4 linguri de seminţe de pin
Instrucțiuni de preparare
- Se toacă mărunt ceapa şi ardeiul gras, iar morcovul se dă pe răzătoarea cu găuri mari.
- Într-o crăticioară înaltă se călesc legumele câteva minute în ulei alături de usturoiul trecut prin presă şi seminţele de chimion.
- Se adaugă dovleceii tăiaţi cuburi nu prea mari, se toarnă supa caldă de legume şi se lasă să fiarbă la foc mic până când se înmoaie dovlecelul.
- Se pasează legumele cu un blender de mână, apoi se adaugă sucul de roşii, pudra de chilli (ardei iute pisat) şi busuiocul uscat.
- Se lasă supa să mai dea 2-3 clocote, apoi se stinge focul.
- Se serveşte cu crutoane din pâine şi se adaugă câte o lingură de seminţe de pin la fiecare farfurie.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
În clipul de mai jos puteți vedea cum fac eu crutoanele aromate din pâine, ce condimente folosesc și cât le țin la cuptor. Click pe fotografie pentru rețetă!
Iar dacă încă nu te-ai abonat la canalul de YouTube, o poți face chiar acum pentru că săptămânal apar acolo rețete noi explicate pas cu pas. Click aici pentru abonare!
Sfat: pentru un gust mai bogat şi mai intens, puteţi înlocui sucul de roşii din reţetă cu 2-3 roşii coapte pe grătar, ca în reţeta de supă de roşii coapte cu fidea.

Poftă bună!
Claudia
Mi-ar prinde si mie bine o supica azi. Vin in vizita? :p