De obicei facem o cafea şi apoi căutăm în dulap o cescuţă pentru ea, nu-i aşa? Ei bine, la mine a fost invers. Aveam o ceşcuţă superbă, proaspăt achiziţionată de la un anticariat din oraş. Nu vă spun cu ce grijă am purtat-o în poşetă, de ziceai că cine ştie ce comoară am acolo. De fapt într-un fel chiar este o mică comoară. Tot admirându-mi noua achiziţie şi întorcând-o pe toate părţile ca să-i "citesc" desenele, căutam în gând şi o reţetă de cafea pe măsura bijuteriei pe care o aveam în mână.
Sunt o mare băutoare de cafea la ibric. E cafeaua care îmi place cel mai mult. Fiartă pe îndelete, lăsată să se liniştească, apoi turnată uşor în ceaşcă, cu grijă să nu-i deranjez caimacul. Dar de data asta vroiam altceva, mai deosebit, mai bun, mai aromat.
Şi uite-aşa, pornind de la o biată ceşcuţă a avut loc o adevărată desfăşurare de forţe în bucătăria mea. Am scos mixerul şi un castron să bat frişca, apoi poşul şi un dui stelat cu care urma să o pun frumos peste cafea. Am scos sticla cu lichior din dulap, am scos răzătoarea pentru ciocolată, am scos ibricul... la final aveam o cafea mică-mică şi un morman mare de vase de spălat 😀 Le-am lăsat în chiuvetă fără remuşcări. Da, dar cine a savurat cea mai bună cafea în cea mai frumoasă ceşcuţă? Plus câteva bezele minunate pe farfurioara de alături. Curat răsfăţ, mon cher! Să vă zic şi vouă cum se face sau vă descurcaţi singuri?
Mod de preparare cafea alintată cu frişcă şi lichior de ciocolată
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 200 ml din cafeaua preferată îndulcită după gust
- aprox. 3 linguri de frişcă naturală (din smântână cu 35% grăsime)
- 20 ml lichior de ciocolată (poate fi şi altă aromă)
- 1-2 pătrăţele de ciocolată neagră sau cu lapte
Instrucțiuni de preparare
- Se face cafeaua aşa cum obisnuiţi şi se pune într-o ceşcuţă frumoasă, cea mai frumoasă pe care o aveti.
- Se adaugă lichiorul.
- Se decorează cu frişcă (insist să fie naturală!!)
- Se rade ciocolata peste frişcă.
- Se savurează cu bucurie.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Cristina
E superba si cescuta si cafeluta ta, felicitari!
Iuliana
Multumesc 🙂