Compot răcoritor de cireşe cu lămâie, o reteta simpla, cu fructe de sezon care iti aduce zambetul pe buze fara prea multe calorii 😉
Îmi plac "lichidele". Reci sau calde, în cele mai neașteptate combinații. Cred că se vede asta și pe blog unde am o colecție bogată de rețete în categoria Băuturi. Mi se pare că băuturile îmi pot oferi un moment de răsfăț, o stare de bine sau o pauză aromată mai repede și cu mai puține calorii decât orice desert.
De exemplu un compot rece de cireșe, aromatizat cu puțină lămâie, te răcorește delicios și iți oferă aceeași stare de bine ca și o înghețată cremoasă. Doar că are zero grăsimi și infinit mai puține calorii, aspect la care vara parcă ținem mult mai abitir decât în restul anului 😀 Bonusuri: e foarte ieftin și se face singur mult mai ușor.
Rețete asemănătoare pe care să le încercați
Mod de preparare compot răcoritor de cireşe cu lămâie
Cireșele mele au fost un soi atât de dulce, încât nici nu am mai pus zahăr la acest compot. Desigur, voi îl puteți îndulci cu zahăr sau cu miere după pofta inimii.
Am tăiat mărunt câteva felii de lămâie și le-am dat drumul în compot înainte să îl bag la frigider. Nu am stors sucul de lămâie, ci de fapt am lăsat lămâia să se infuzeze, așa cum am procedat și la rețeta de apă infuzata cu lămâie și flori de caprifoi. În acest fel compotul devine doar mai aromat, nu și mai acru 😉
Mare lucru nu mai am a vă povesti despre compotul ăsta, am vrut doar să vă conving să dați mai multe șanse băuturilor simple din fructe de sezon, fie că-s compoturi sau limonade. Pe lângă vitamine pentru trup, ne aduc și bucurie pentru suflet 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 2 litri de apă
- aprox. 500 g cireșe (cu tot cu sâmburi)
- 1 lămâie micuță (sau ½ de lămâie mare)
- zahăr (miere sau alt îndulcitor după gust)
Instrucțiuni de preparare
- Puneți cireșele în apă și lăsați-le să dea câteva clocote.
- Nu le fierbeți prea mult! Vrem doar să își lase aroma în apă și să o coloreze, dar să rămână întregi și cărnoase.
- Lăsați compotul să ajungă la temperatura camerei. Adăugați lămâia tocată mărunt, acoperiți vasul cu un capac și băgați compotul la frigider.
- Serviți compotul rece.
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Vă doresc zile minunate alături de un compot răcoritor de cireşe cu lămâie!
Mihaela Damaceanu a zis
Si mie imi plac mult bauturile, doar ca le fac mai putin des decat as vrea. Compot nu am apucat a face in vara asta, dar o tin tot in limonade si apa infuzata cu lamaie si menta. Nu stiu de unde sa iau caprifoi, am admirat poza, dar nu am intrat sa vad daca ai scris. merg acum. In alta ordine de idei, am fost incantata de retetele cu trandafiri, intr-o zi iti scriam ca citisem 4 retete deodata, ceea ce era premiera. Am revenit dupa cateva zile si nu am mai stiut la care din ele am scris. L-ai gasit? Te pup, draga mea!
Iuliana a zis
Si la noi limonadele sunt la putere acum, pentru ca se fac la rece. Pentru compot trebuie sa aprind aragazul.
Caprifoi iei de...oriunde, de pe orice gard :))
Infloreste toata vara, deci ai tot timpul. Atata doar sa fie totusi dintr-o zona mai fara praf, ca are florile tare delicate si greu de spalat.
Eu am luat si din fata blocului, dar blocul nostru nu e la strada, e intr-o gradina, nu stiu cum sa zic. Intelegi tu ideea 🙂
Pup si eu!