Dacă îmi vizitaţi blogul de mai mult timp, ştiţi probabil că băuturile, reci sau calde, după anotimp, sunt modul meu preferat de răsfăţ. Să faci orice băutură durează puţin, implică puţină muncă şi puţine vase de spălat. Că e ceai, suc sau o ceaşcă de cacao, e gata aproape imediat şi te poţi aşeza în fotoliu cu o băutură delicioasă care îţi va alunga imediat oboseala şi te va face să vezi lumea în culori mai roz.
Am în palmares o colecţie întreagă de băuturi pentru toate "cazurile vieţii". Sunt capabilă să fac ceai cald sau limonadă rece din orice buruiană (exagerez, a se citi totuşi trandafiri sau caprifoi 😀 ), să pun biscuiţi în milkshake, dovleac în cafea iar ultima mea ispravă a fost să torn vin roşu în ciocolata caldă. Şi vă promit că toate ciudăţeniile astea sunt grozav de bune şi se fac foarte uşor!
Mod de preparare suc cald de portocale cu scorţisoară şi rozmarin
Băutura de azi e tot o invenţie proprie ad-hoc. Într-o zi ploioasă de week-end, aveam chef să beau ceva cald şi aromat. Am stors o portocală, am completat cu puţină apă şi am pus sucul la încălzit. Am adăugat ierburi şi mirodenii: scorţişoară, cuişoare, anason, rozmarin proaspăt şi am lăsat băutura fierbinte acoperită câteva minute ca să infuzeze toate aromele. Am îndulcit-o apoi cu miere şi asta-i tot.
Cantităţi nu vă dau că nu are rost. Aţi prins voi ideea. Dar să vă mai spun cât de frumos mirosea? Cât era de bun şi de aromat sucul cald de portocale? Mai bine vă las, nu vă mai ţin de vorbă, că poate vreţi să daţi o fugă la supermarket după portocale! 🙂
Lasă un comentariu