Oare v-am spus vreodată ce bine e să ai câteva clătite ascunse în congelator? Nu mai ştiu dacă v-am spus, dar dacă nu, o fac acum, povestindu-vă despre reţeta asta grozavă de clătite cu șuncă, ciuperci și caşcaval.
Clătitele congelate se păstrează perfect şi sunt soluţia ideală pentru atunci când vrei ceva bun dar nu ai chef să faci mâncăruri complicate sau când vii târziu de la serviciu şi nu ai nimic pregătit pentru cină. Ei bine, atunci scoţi pacheţelul cu clătite şi le laşi vreo 10-15 minute desfăcute la temperatura camerei. Se decongelează foarte repede, veţi vedea!
Mod de preparare clătite cu șuncă, ciuperci și caşcaval
Cât timp se decongelează clătitele, poţi prepara o umplutură cu ceea ce găseşti prin frigider. În cazul reţetei de azi, la mine a fost nişte şunculiţă de curcan, caşcaval şi câteva ciuperci pe care le-am sotat rapid în tigaie cu puţin unt şi usturoi. M-am gândit că toate astea ar merge bine cu frunze de ceapă verde şi cu roşii cherry tăiate şi ele cubuleţe mici.
Cu toate astea amestecate am umplut 4 clătite, le-am pliat în sferturi după cum vedeţi în poze şi le-am pus în tigaie să se încălzească bine pe ambele părţi. Cred că a durat totul maxim jumătate de oră până când ne-am putut aşeza la masă. De cât de gustoase au fost, cred că n-are rost să vă mai spun! Soţul meu a zis mai în glumă, mai în serios, că sunt mai bune decât "o shaorma cu de toate" 😀
Cantităţi mă gândesc că nu are rost să vă dau la reţeta asta. Vă orientaţi voi din priviri cam câtă umplutură încape în 4 clătite sau câte aveţi nevoie să faceţi. Şi-apoi nu e o nenorocire dacă scăpaţi mai multă şuncă sau mai mult caşcaval. Ba poate mai îmbogăţiţi reţeta şi cu altceva, de exemplu cred că ar fi mers şi 2-3 linguri de smântână care să lege umplutura, ar fi mers şi nişte boabe de porumb...adaptaţi la ce aveţi şi o să fie foarte bine.
Dacă v-am convins şi vreţi să congelaţi şi voi câteva clătite pentru zile dificile, două sfaturi v-aş da din experienţa mea:
- Pentru că nu ştiţi ce idee de folosire vă vine, aveţi în vedere atunci când faceţi clătitele să lăsaţi compoziţia "neutră", adică nu puneţi nici zahăr, nici vanilie, piper, mărar sau altceva specific. În acest fel le veţi putea umple şi cu gem sau brânză dulce şi stafide, dar şi cu umpluturi sărate.
- Puneţi în pachete clătite după numărul de persoane care estimaţi că pot fi la masă. Dacă de exemplu în familia voastră sunt 4 persoane, faceţi pachete cu 4, 8 sau 12 clătite. Orientativ vă spun, că la reţeta de azi eu am considerat câte 2 clătite/porţie.
În caz de nevoie, vedeţi aici cum se fac clătitele - reţeta de bază, iar ca inspiraţie vă las mai jos 3 reţete cu clătite sărate, să aveţi de unde alege:
- clătite cu brânză şi somon afumat
- clătite cu ciuperci şi smântână la cuptor
- clătite cu carne tocată şi ciuperci la cuptor
Theona
O sa congelez si eu cateva clatite sa vad cum se mentin. Mereu imi trimite soacra mea prea multe si nu le putem manca. Mi-ai dat o idee buna sa le salvez pentru alta data.
Iuliana
Ce norocoasa esti sa primesti clatitele gata facute! 🙂
Eva
O idee minunata !
Iuliana
Ma bucur ca iti place. Sa vezi ce bune sunt! 🙂