În prima zi lucrătoare a lui 2018 mă gândesc că avem nevoie de o infuzie de energie şi de vitamine, aşa că o supă-cremă de roşii galbene cu pătrunjel prinde numai bine. În fiecare an, după mesele grele şi prea îmbelşugate de sărbători simţim nevoia să o luăm mai uşor şi să avem în meniu cât mai multe mâncăruri din legume şi cât mai puţină carne.

Mod de preparare supă-cremă de roşii galbene cu pătrunjel
Supa mea de azi are gust de vară şi culoare de soare cald. Reţeta e la fel de uşor de făcut ca oricare alta dintre reţetele mele de supă-cremă. Am profitat de roşiile galbene puse la borcan la începutul toamnei şi am avut o supă cu o aromă minunată şi deosebită. Desigur, dacă nu aveţi roşii galbene, pentru că ştiu că acestea sunt mai greu de găsit, supa se poate face şi cu roşii obişnuite, fie ele proaspete sau din conservă.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
- 700 g de roşii bine coapte (sau 1 borcan de cuburi de roşii galbene cu pătrunjel)
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- ½ de ţelină mare (sau una mai micuţă)
- ½ rădăcină de pătrunjel
- 1 ardei gras
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă rasă de zahăr (ia din aciditatea roşiilor)
- sare şi piper după gust
pentru servit
- pătrunjel proaspăt
- crutoane aromate
- seminţe la alegere
Instrucțiuni de preparare
- Se pun legumele la fiert (mai puţin rosiile) în aprox. 1 litru de apă cu un praf de sare.
- Dacă folosim roşii proaspete, în timp ce fierb rădăcinoasele, dăm roşiile prin robot, apoi le punem şi pe ele la fiert cu un praf de sare. Dacă pasta obținută din roşii nu este suficient de lichidă, puteţi adăuga puţină apă.
- Când legumele sunt fierte, scurgem apa în care au fiert şi o păstrăm deoparte într-un ibric. Pasăm legumele la blenderul vertical şi le amestecăm cu pulpa de roşii fiartă (sau cuburile de roşii din borcan, cu tot cu lichid), adăugăm zahărul şi le mai pasăm încă o dată pe toate la un loc.
- Subţiem supa cu zeama în care au fiert legumele, până ajungem la consistenţa dorită, după gustul fiecăruia.
- Adăugăm uleiul de măsline, potrivim gustul de sare şi piper şi supa e gata.
- Se serveşte caldă cu pătrunjel proaspăt, crutoane aromate, seminţe la alegere, smântână, sau parmezan ras, etc.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
În clipul de mai jos puteți vedea cum fac eu crutoanele aromate din pâine, ce condimente folosesc și cât le țin la cuptor. Click pe fotografie pentru rețetă!
Iar dacă încă nu te-ai abonat la canalul de YouTube, o poți face chiar acum pentru că săptămânal apar acolo rețete noi explicate pas cu pas. Click aici pentru abonare!

Lasă un comentariu