Chiar în ziua de 1 Martie, curierul mi-a sunat la uşă cu o cutie mare în braţe. Era noul meu blender profesional G21 Perfect Smoothie Vitality pe care l-am primit pentru a-l testa timp de 1 an şi de a scrie aici, pe blog, impresiile mele despre el.
Rugasem distribuitorul să îmi trimită unul roşu, pentru că şi restul electrocasnicelor din bucătărie sunt roşii. S-a nimerit numai bine să îl primesc în prima zi de primăvară şi dată fiind culoarea lui, l-am considerat mărţişorul meu 🙂
G21, căci aşa îl cheamă pe frumuşelul meu, are, conform cărţii lui tehnice, un CV de-a dreptul impresionant:
- putere de 1680 kW,
- între 10.000 şi 32.000 rotaţii pe minut
- sistem de răcire a lamelor şi lagărelor îmbunătăţit
- izolaţie fonică îmbunătăţită
- sistem de lame puternice din inox
- 4 variante de culori din care să alegi
Mai posedă dumnealui şi un recipient de 2,5 litri realizat dintr-un material rezistent atât la temperaturi înalte, cât şi la temperaturi scăzute, adică poţi face cu el şi supe-creme fierbinţi, dar si îngheţată. Acest recipient - lucru foarte important pentru mine - nu păstrează mirosul alimentelor procesate. Adică pot să fac de exemplu hummus şi după aceea suc de mere, pentru că vasul nu va mirosi timp de trei zile a usturoi.
Mai multe detalii tehnice găsiţi pe site-ul distribuitorului. Tot acolo veţi vedea că există şi căni de rezervă care se vând separat dar şi căni de capacitate mai mică, de 1,3 litri şi de 0,9 litri.
Recunosc că am făcut ochii maaaari de tot când am citit 32.000 rotaţii pe minut şi 1680 de kW! Nu ştiu dacă vă puteţi imagina ce înseamnă cifrele astea! Înseamnă că amicul G21 e un mic monstru, mai ceva ca "Sfarmă-Pietre" cel din poveste! Dar teoria ca teoria, abia aşteptam să îl pun la treabă şi să văd eu cu ochii mei cum se descurcă.
Prima reţetă în care l-am testat a fost un suc din piersici deshidratate şi afine. Fusesem la cumpărături şi găsisem afine proaspete, dulci şi zemoase şi piersici deshidratate. Piersicile deshidratate arată exact ca smochinele uscate doar că sunt mai mari şi păstrează o frumoasă culoare portocalie. Sunt de fapt nişte chestii tari şi gumate. Destul de greu de crezut că poţi face suc din aşa ceva, nu? Asta da probă de foc pentru lăudărosul de G21! 🙂
Mod de preparare suc din piersici deshidratate şi afine
Reţeta nu e propriu-zis o reţetă, pentru că aici nu avem nevoie de cantităţi exacte. Sincer, nici n-aş putea să spun în grame câte piersici şi câte afine am pus pentru că nu ştiam deloc la ce să mă aştept de la piersicile gumate pe care le cumpărasem.
Oricum, plină de optimism, am pus în vasul blenderului câteva bucăţi de piersici, o mână de afine şi cam 500 ml de apă. Am ridicat clapeta de "Power" şi am pornit blenderul la turaţia minimă. Cred că nici n-ar fi fost nevoie să măresc numărul de turaţii, sucul se făcea şi aşa, la 10.000, dar m-am jucat puţin cu butonul ăla, doar de curiozitate să văd ce face. Mă aşteptam să vibreze, să facă urât, să o ia din loc, dar nimic înspăimântător nu s-a întâmplat. G21 al meu şi-a făcut treaba cu modestie. Până să mă dezmeticesc eu, deja nu mai era nimic solid în vas, ci doar un suc gros, aromat şi parfumat, exact ca un nectar de piersici.
Nu a fost nevoie să adaug îndulcitor suplimentar, piersicile deshidratate au fost suficient de dulci. Am mai adăugat în schimb puţină apă pentru că sucul era prea gros şi am mixat din nou să omogenizez băutura.
Dacă găsiţi piersici sau poate şi alte fructe deshidratate şi aveţi un blender bun, vă recomand din suflet să încercaţi să le transformati în suc. Veţi rămâne surprinşi câtă aromă şi ce parfum minunat de vară veţi obţine!
Cam asta a fost prima mea aventură cu blenderul G21 Perfect Smoothie Vitality Chiar de-aş vrea să fiu cârcotaşă, nu am ce să-i reproşez. La cât de uşor a dus sarcina la bun sfârşit, mă gândesc chiar că am fost prea indulgentă şi i-am dat o temă prea uşoară. Data viitoare promit să îl supun la chinuri mai mari! 😀
Lasă un comentariu