Rețeta asta de supă cremă de linte cu roşii şi mentă stă cam demult ascunsă prin sertarele blogului. Am dat peste ea vrând să fac în sfârșit ordine prin culisele Bucatelor Aromate. Asta e o operațiune pe care o tot amân pentru că atunci când am puțin timp, prefer să mă ocup de partea pe care voi o vedeți a blogului și las mereu "pe altădată" ordinea și curățenia cotloanelor pe care le văd doar eu. Haideți să recunoaștem că de multe ori cam aşa facem și acasă, nu-i aşa? Cine nu face aşa să ne spună și nouă în comentarii cum reușește! 😀
Când am dat peste rețeta asta în sertarele ascunse ale blogului, am vrut inițial să o șterg. Era prea veche, parcă se "prăfuise"stând uitată acolo. Nici pozele nu-mi mai plăceau... Apoi mi-am adus aminte cât e de bună, de sățioasă și de rapidă. Pe mine o supă făcută dintr-o conservă de linte mă salvează de fiecare dată când ajung târziu acasă și trebuie să mă descurc în 15-20 de minute cu ce am prin frigider sau cămară. Am decis că îi sunt totuși datoare acestei supe să o arat lumii, așa că iat-o!
După vreo 8 ani de blogging știu deja la ce să mă aștept de la o rețetă în care am folosit conserve, așa că rog puritanii să se abțină și de data aceasta! Desigur că lintea fierbe repede și că roșiile din grădină sau sucul de roșii făcut în casă, sunt sfinte, dar eu vorbesc despre acele situații în care nu mai ai energie la 7 seara să pui lintea la fiert, dar vrei totuși o supă caldă, ușoară, care să te sature cu puține calorii. Dacă voi n-ați trecut prin asta, vă invidiez! Mie mi se întâmplă cel puțin o dată sau de doua ori pe lună, așadar aveți putină înțelegere! Cred că toți avem obsesiile noastre, dar toți facem și compromisuri în alimentație. Eu de exemplu accept acest compromis, convinsă fiind că o conservă sterilizată așa cum sterilizăm și noi acasă zacusca de vinete sau gemul, categoric nu mă omoară!
De altfel, dacă mănânci pâine cumpărată în loc să faci tu pâine de casă, dacă pui esență de vanilie în prăjituri în loc să îți faci singur extractul de vanilie sau să folosești pastă, pudră sau o păstaie de vanilie, dacă pui esență de rom în loc de rom, dacă pui zahăr vanilat la pliculeț în loc să ți-l faci singură, dacă folosești așa-zisa frișcă vegetală în loc de smântână pentru frișcă, dacă folosești margarină în loc de unt, dacă mănânci orice fel de mezeluri, dacă îți cumperi merdenele, pateuri, saleuri de la chioșcul de la metrou, etc, etc... ar fi chiar amuzant să îți mai faci griji pentru o biată conservă de linte fiartă în apă!
Haideți să zicem că asta e o supă pentru corporatiștii obosiți, că doar și ei trebuie să se hrănească cu ceva 😀
Mod de preparare supă cremă de linte cu roşii
Pentru supa asta ideal ar fi să aveți în frigider sau în congelator un stock (supă) de legume sau să folosiți cuburi "magice" din legume congelate.. Eu uneori am, alteori nu, așa că am descoperit că se poate folosi foarte bine și apă în locul supei.
Menta se asortează de minune cu lintea. Îi dă acesteia o aromă proaspătă și în combinație cu roșiile îi îmbogățește minunat gustul. Dacă nu vă surâde combinația, sau dacă nu aveți un ghiveci cu mentă proaspătă așa cum am eu pe balcon, atunci o puteți înlocui cu busuioc (poate fi și uscat), pătrunjel sau cimbru.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Supă cremă de linte cu roşii şi mentă - delicioasă, rapidă și sățioasă
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
- 1 conservă de linte
- 200 ml roșii cuburi (la borcan -vezi aici rețeta sau din conservă)
- 400 ml supă de legume (sau apă)
- câteva frunze de mentă proaspătă
- sare și piper după gust
- mix de semințe și crutoane de pâine pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Scurgeți conserva de linte de lichid.
- Puneți lintea la fiert împreună cu roșiile cuburi și supa de legume.
- Lăsați să dea doar 2-3 clocote, apoi adăugați 3-4 frunzulițe de mentă proaspete și pasați supa cu blenderul până obțineți o supă-cremă omogenă.
- Dacă vi se pare prea groasă o mai puteți subția cu puțină supă fierbinte sau apă.
- Potriviți gustul de sare și piper.
- Serviți supa cu crutoane de pâine și semințe
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
În clipul de mai jos puteți vedea cum fac eu crutoanele aromate din pâine, ce condimente folosesc și cât le țin la cuptor. Click pe fotografie pentru rețetă!
Iar dacă încă nu te-ai abonat la canalul de YouTube, o poți face chiar acum pentru că săptămânal apar acolo rețete noi explicate pas cu pas. Click aici pentru abonare!
Lasă un comentariu